Баскетбол
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 03 Липень 2015 23:40

Туманне майбутнє суперліги

Rate this item
(0 votes)

Ще на по­чат­ку черв­ня Фе­де­ра­ція бас­кет­бо­лу Ук­раї­ни звер­ну­ла­ся до клу­бів із про­хан­ням під­твер­ди­ти участь у на­ступ­но­му се­зо­ні. Свою го­тов­ність то­ді ви­сло­ви­ли ві­сім ко­манд. По­пе­ред­ні за­яв­ки у ФБУ на­ді­сла­ли: ки­їв­ський «Бу­ді­вель­ник», «Чер­кась­кі Мав­пи», юж­нен­ський «Хі­мік», МБК «Ми­ко­ла­їв», БК «Ки­їв», «Фер­ро-ЗНТУ» та львів­ська «По­лі­тех­ні­ка».

За словами генерального секретаря ФБУ Володимира Драбіковського, це була не остаточна заявочна кампанія. Її мета — дізнатися приблизну кількість команд, які мають намір брати участь у сезоні суперліги 2015/16.

Отже, наявність клубу у вищенаведеному списку не є гарантією, що він заявиться у суперлігу. Правильним є і те, що клуби зможуть стати учасниками чемпіонату і без відправки попередньої заявки у ФБУ.
І справді, не всі з фігурантів цього списку «дожили» навіть до кінця місяця, не говорячи вже про старт у новому сезоні. Не так давно «Ферро-ЗНТУ» оголосило про припинення існування. «На адресу Федерації баскетболу України надійшов офіційний лист від «Ферро-ЗНТУ» про те, що клуб припиняє існування через брак фінансування. Розпочато процедуру ліквідації», — повідомляють на офіційному сайті ФБУ. У минулому чемпіонаті України «Ферро» посіло п’яте місце. Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський також заявив про банкрутство БК «Київ».
Щоправда, у столичному клубі це спростували, попросивши при цьому Бродського не псувати репутації «вовків» у той час, коли менеджмент шукає спонсорів. Утім, ситуація у БК «Київ» справді непроста. Клубу не вистачає грошей, є борги, але керівництво все ще сподівається знайти нові джерела фінансування і врятувати «Київ» від банкрутства. У теперішній складний час це завдання дуже нелегке.
У львівській «Політехніці» ситуація також важка. Як стало відомо, з 2015 року в галичан почалися перебої з фінансуванням, затримки із зарплатою. Чи будуть кошти на участь у наступному сезоні, невідомо. Президент «Політехніки» за кордоном і не виходить на зв’язок. Також до когорти проблемних належать МБК «Миколаїв» та івано-франківська «Говерла». Чи будуть ці команди готові виступати в суперлізі — ніхто не знає.
Стабільне фінансове становище є лише у «Хіміка» та «Будівельника». Столичний клуб днями призначив нового головного тренера. Ним став Володимир Коваль. Нинішній наставник молодіжної збірної України кілька тижнів перебував у статусі виконувача обов’язків головного тренера «будівельників» після відставки Віталія Чернія.
Увесь минулий сезон Володимир Володимирович працював помічником головного тренера, а ще раніше (з 2009-го до 2014-го) — головним тренером дубля дніпропетровського «Дніпра». Перед Ковалем поставлено завдання виграти чемпіонат України. А головним його конкурентом буде «Хімік».
А днями стало відомо, що українських баскетбольних команд у сезоні-15/16 не буде в Євролізі і Єврокубку. Рада Євроліги затвердила список 36 команд, які зіграють у наступному сезоні. Незважаючи на те що для України було передбачено одне місце в основній сітці турніру, жодного з українських клубів у підсумковому списку не виявилося. Залишається сподіватися, що якась команда заявиться у Єврочелленджі.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».