Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Квiтень 2019 18:29

Мін'юст: стягнення аліментів має виконуватись і на території іншої країни

Rate this item
(0 votes)

Рішення суду України про стягнення аліментів підлягає виконанню й на території іншої країни після його визнання. Про це повідомила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, інформує прес-служба Мін’юсту.
«Рішення суду України підлягає виконанню на території іншої країни після його визнання. З метою звернення з клопотанням про визнання і виконання рішення суду України до компетентного органу іншої країни зацікавлена особа звертається до суду України, який ухвалив рішення.

Далі належним чином оформлене клопотання направляється компетентному органу іншої країни в порядку, передбаченому міжнародним договором України», — розповіла про порядок дій Глущенко.
Вона зазначила, що серед українців, які перебувають за кордоном, є ті, хто ухиляється від сплати аліментів, що створює низку життєвих проблем для їхніх дітей, які залишилися в Україні.
«Переїзд дитини або батька — платника аліментів на постійне місце проживання за кордон, зміна ними громадянства не позбавляють дитину права на утримання.
Якщо дитина живе в Україні, а батько — за кордоном, позов про стягнення аліментів може бути подано до суду в Україні за місцем проживання дитини», — сказала заступник міністра юстиції.
Водночас Глущенко уточнила, що здебільшого клопотання про визнання і виконання рішення суду України за посередництва обласних територіальних управлінь юстиції надсилаються до Міністерства юстиції для подальшого відправлення компетентним іноземним органам.
Заступник міністра наголосила, що виконання судового рішення на території іншої країни відбувається відповідно до законодавства цієї країни.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».