Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 26, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Квiтень 2019 18:25

1297 квартир для дітей-сиріт

Rate this item
(0 votes)

Про це міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив під час робочої зустрічі з головою Представництва Дитячого фонду ООН в Україні Лоттою Сільвандер.
«Уряд Володимира Гройсмана став першим за 28 років, який поставив перед собою завдання ліквідувати проблему відсутності житла у дітей-сиріт. Протягом минулих двох років на виділені нам кошти було придбано 1297 квартир для дітей-сиріт», — заявив міністр.

Він зазначив, що першочергово житлом забезпечувалися діти, які на той момент стали випускниками вищих навчальних закладів, оскільки ті, що є меншими за віком, виховуються в патронатних сім’ях, навчаються в закладах освіти і забезпечені житлом у гуртожитках. Але дитина, яка закінчує навчання і йде у доросле життя, одразу стикається з проблемою відсутності житла.
«У минулому році ми повністю закрили потребу забезпечення житлом цієї категорії дітей, і таке ж завдання стоїть перед нами на цей рік, — пояснив урядовець і акцентував увагу на процедурі забезпечення житлом, яка стала абсолютно прозорою та позбавленою корупційних ризиків
Ми не купуємо квартир, а надаємо цим дітям гроші, а вони за сприяння місцевих органів влади купують собі житло. В перспективі ми плануємо залучити кошти місцевих бюджетів, що дозволило б забезпечити усі інші категорії дітей-сиріт житлом.
Ця процедура є більш прозорою, ніж ті, які діяли раніше, вона є важливим кроком на шляху подолання корупційних проявів, і ми надалі будемо удосконалювати систему в цьому напрямку».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».