Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Квiтень 2019 18:14

Субсидії у травні перепризначать автоматично

Rate this item
(0 votes)

Щороку у травні відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. Цьогоріч автоматичне перепризначення субсидій стосуватиметься 3 млн домогосподарств. Решті потрібно буде оновити заяву та декларацію про доходи.
Готівкову субсидію буде призначено тим сім’ям, у яких на травень–червень не буде заборгованості за комунальні послуги. Пенсіонери одержуватимуть допомогу готівкою через Пенсійний фонд та Укрпошту, а ті, хто ще не на пенсії, — через Ощадбанк.

На безготівкову монетизацію переведуть сім’ї, які на травень–червень матимуть борги за комуналку.
Літню субсидію розраховуватимуть на основі доходів громадян, одержаних у ІІІ–ІV кварталах 2018 р., а допомогу на опалювальний сезон 2019/2020 р. — на основі доходів І–ІІ кварталів 2019 р.
Повторно з документами — заявою та декларацією про доходи — у травні до управлінь соціального захисту населення потрібно буде звернутися орендарям житла; внутрішньо переміщеним особам; тим сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а на тих осіб, які фактично проживають у помешканні; тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких відсутні доходи або доходи менші від мінімальної заробітної плати; тим сім’ям, у яких відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».