Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 26, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Червень 2018 11:13

Мінсоцполітики підписало меморандум із громадськими активістами

Rate this item
(0 votes)

15 червня в Міністерстві соціальної політики України підписано Меморандум про координацію дій та об’єднання зусиль відомства і громадських активістів для забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, тобто тих, хто постраждав унаслідок збройної агресії Російської Федерації.
Меморандум підписали міністр соціальної політики України Андрій Рева та уповноважений представник Громадської спілки «Всеукраїнська Платформа Донбасу» Геннадій Борисичев.
Укладання цього договору відбулося за ініціативи представників громадськості.

«Наші взаємини складалися непросто, — сказав під час церемонії підписання А. Рева. — Однак загальновідомо, що істина народжується у суперечках. Після декількох зустрічей і дискусій ми знайшли спільний знаменник.
Декотрі пропозиції активістів знайшли своє відображення у прийнятих нами рішеннях. Наприклад, відтепер субсидії для внутрішньо переміщених осіб нараховуватимуться лише за фактом проживання без договору оренди житла та декларації».
Також міністр зазначив, що досить гостро стоїть проблема житла для внутрішньо переміщених осіб. Наразі Міністерство разом з Українським фондом соціальних інвестицій відпрацьовує проект щодо будівництва житла для таких осіб.
Громадський діяч та співзасновник
ГС «Всеукраїнська Платформа Донбасу» Г. Борисичев вважає, що потрібно активно реалізувати житлові програми для людей зі статусом внутрішньо переміщених осіб.
Він наголосив, що саме створення єдиного електронного реєстру переселенців покладе край зайвим бюрократичним процедурам на побутовому рівні та допоможе повернути виборче право.
«Ми задоволені конструктивом, що склався з Міністерством на даний час, бо прості люди отримують більше користі, коли представники громадськості не займаються політикою та піаром, а співпрацюють з владою в інтересах громадян України», — сказав Г. Борисичев.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».