Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 31 Травень 2018 18:12

Соціальна допомога – лише тим, хто її потребує

Rate this item
(0 votes)

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про факти зловживання щодо оформлення субсидій особам, які насправді не потребують допомоги, інформує пресслужба Мінсоцполітики.

«Практика надання субсидій населенню показала зловживання цим механізмом з боку тих людей, які насправді не потребують допомоги та мають значний рівень реальних, проте незадекларованих доходів», — сказав А. Рева.
За його словами, коли йдеться про 923 тис. домогосподарств, у яких мешкають півтора мільйона людей, що декларують нульові доходи, то треба розуміти, що серед них є різні люди.

«Є дійсно ті, хто не має доходів, а є такі, хто декларує відсутність доходів, а потім купує елітну нерухомість.
Реальна ситуація, коли громадянин із нульовими доходами з банківської картки купує на 189 тис. грн гаджетів, а інший купує за 730 тис. мерседес», — зауважив міністр.
А. Рева наголосив, що такі випадки фіксуються завдяки процесу верифікації у співпраці з Міністерством фінансів, і зазначив, що ухвалюються відповідні рішення щодо охочих зекономити гроші в нечесний спосіб за рахунок платників податків.
«Для виявлення зловживань проводиться верифікація спільно з Міністерством фінансів, працюють служби соціального захисту на місцях. Проте чесним людям не потрібно хвилюватися, вони отримають автоматичне перепризначення субсидій і до них питань ніяких не виникне.
Ми ставимо запитання тим людям, яким дійсно потрібно ставити запитання. Якщо людина показує нульові доходи, то ми повинні розібратися, правда це чи ні, за рахунок чого ця людина живе.
У будьякій цивілізованій європейській державі при зверненні за соціальною допомогою ставляться ці запитання, і людина має довести правдивість цієї інформації», — заявив міністр.
Він також зазначив, що проведені зміни не є глобальними, але вони направлені виключно на те, щоб зробити допомогу адресною.
Крім того, міністр повідомив, що в численних зверненнях до Міністерства соціальної політики люди скаржилися на несправедливість надання субсидій людям, яких вони особисто знають і які насправді не мають права на отримання допомоги.
А. Рева також поінформував про запуск реєстру субсидіантів, за допомогою якого можна буде дізнатися, чи надається субсидія за певною адресою проживання і який розмір цієї допомоги.
Водночас міністр підкреслив, що «жодні персональні дані людей не будуть опубліковані».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».