Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Березень 2018 12:12

Ринок праці переповнений працівниками ВНЗ

Rate this item
(0 votes)

В Ук­раї­ні ри­нок пра­ці пе­ре­пов­не­ний ви­пуск­ни­ка­ми ви­щих на­вчаль­них за­кла­дів, які от­ри­ма­ли не­за­тре­бу­ва­ні спе­ці­аль­но­сті.
Про це заявив в. о. голови Державної служби зайнятості України Валерій Ярошенко, повідомляє прес-служба відомства.
«На сьогоднішній день в Україні спостерігається значний дисбаланс на ринку праці між попитом та пропозицією. Однією з причин даної ситуації є спад престижності професій робочих спеціальностей та переповнення ринку випускниками вищих шкіл із незатребуваними спеціальностями.

Тільки у 2017 році за сприяння Служби зайнятості послуги з профнавчання отримало близько 200 тисяч безробітних. При цьому понад 80% — це особи з вищою освітою, які перенавчалися на робочі спеціальності. Що ж стосується роботодавців, вони переживають «голод» на професіоналів робочих спеціальностей», — зазначив Ярошенко.
За його словами, це одна з основних причин того, чому ринок праці не може стабілізуватися, забезпечити своїх громадян гідною роботою та заробітною платою.
У результаті нестабільності ринку з’являється нелегальна зайнятість та відтік кадрів за кордон.
Ярошенко наголосив, що 2018 рік у Держслужбі зайнятості буде проходити з максимальним акцентом на профорієнтаційній роботі, яка спрямована не лише на безробітних, а й на всі верстви населення.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».