Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Березень 2018 20:11

Закон про житлові права дітей-сиріт з ОРДЛО опублікували в "Голосі України"

Rate this item
(0 votes)

Закон про зміни до деяких законів України щодо захисту житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа 27 лютого опубліковано в офіційному парламентському виданні «Голос України».
Закон набирає чинності 27 березня поточного року.
«Закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування, крім пункту 2 цього розділу, який набирає чинності з дня опублікування цього закону.

Кабінету Міністрів протягом місяця з дня опублікування цього закону: привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом; забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації цього закону», — йдеться у тексті документа.
Зокрема, в 2 пункті закону наголошується, що діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років та перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб, мають право зараховуватися на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і соціальний квартирний облік за місцем їх обліку як внутрішньо переміщених осіб.
Окрім цього, документ вимагає внесення змін до законів «Про охорону дитинства», «Про житловий фонд соціального призначення», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».
Закон 2279-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа» Верховна Рада ухвалила 8 лютого 2018 року.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».