Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Квiтень 2016 12:31

У Києві зменшується кількість зареєстрованих безробітних

Rate this item
(0 votes)

Минулий рік став для Київського міського центру зайнятості своєрідним випробуванням на міцність. Кількість безробітних, що були зареєстровані в столиці в 2015 році, — рекордна за всі роки існування незалежної України. З початку анексії Криму та початком бойових дій на сході країни в столицю переїжджали переселенці з цих територій. Крім того, у зв’язку з важким станом ринку праці в регіонах у Київ прямували трудові мігранти з інших регіонів країни.
Додавали кількості безробітних і підприємства Києва, на яких унаслідок кризових явищ скорочувалися робочі місця. Всі ці фактори привели до того, що в перші місяці осені 2015 року кількість офіційно зареєстрованих безробітних перетнула позначку 17 тис. Це майже вдвічі більше, ніж декілька років тому до початку подій у Криму та Донбасі.

Збільшення кількості зареєстрованих безробітних не тільки спричинило колосальне навантаження на працівників столичної служби зайнятості. Серйозне навантаження відбувалося на Фонд загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття. Вагомо виріс обсяг грошей для виплат з безробіття.
Але, незважаючи на ці виклики, ситуацію вдалося втримати під контролем. Наприкінці 2015 року зростання облікованих безробітних вповільнювалося та стабілізувалося. В новому році кількість зареєстрованих безробітних у Києві почала поступово зменшуватися. На перше квітня вона становила 15,4 тис. осіб. Це майже на 1800 осіб менше від максимальної відмітки жовтня 2015 року.
Подальший розвиток ситуації вселяє оптимізм. Ринок оговтується від стану стагнації. Для цього є і певні стимулюючі фактори. Традиційно в столиці з настанням теплих днів активізується вулична торгівля, починають працювати літні майданчики кафе та ресторанів. У місті починаються роботи з благоустрою. Збільшується потреба в перекладачах, гідах. З наближенням літніх місяців зростає потреба в персоналі для дитячих таборів, баз відпочинку, курортних установ.
Перелічені фактори дають підстави для сподівання, що і надалі в Києві буде знижуватися кількість зареєстрованих безробітних.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».