Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Липень 2015 12:43

Державна служба зайнятості буде допомагати готувати IT-спеціалістів

Rate this item
(0 votes)

29 липня Державна служба зайнятості оголосила про початок співробітництва з освітньою системою Brain Academy та провідними ІТ-компаніями України в рамках підготовки людей, які тимчасово не працюють, за найбільш перспективними та затребуваними спеціальностями в галузі ІТ, а також їх подальше працевлаштування.
Цілі та мета проекту закріплені в Меморандумі, який був підписаний на прес-конференції головою Державної служби зайнятості Ярославом Кашубою, засновником Brain Academy Ігорем Закаловим, директором Astound Commerce Дмитром Козловським, директором Infotek Марком Марченком та координатором навчального центру NIX Solutions Вікторією Моргун.


Ярослав Кашуба підкреслив, що одним із найбільш важливих питань для служби зайнятості є орієнтація на потреби перспективних галузей економіки, зокрема галузі ІТ, а підготовка спеціалістів для цієї галузі повинна вестися за найвищими стандартами. «Нині Україна — країна номер один за кількістю випускників інженерних спеціальностей. Тому ринок ІТ-послуг України вже протягом 8 років росте швидше, ніж у середньому у світі. У найближчі 5 років дефіцит ІТ-фахівців в Україні очікується на рівні 100 тисяч, а у світі — 5 млн. При цьому важливо вчасно зорієнтуватися і почати підготовку людей», — зауважив голова Державної служби зайнятості.
«Brain Academy — перший в Україні спеціалізований заклад, який готує розробників і тестувальників програмного забезпечення на базі міжнародних стандартів та вимог українських компаній. Ми вже проводимо авторизоване навчання спеціалістів за напрямком тестування ПО, розробки Java,.Net, From-End. Усі курси проводять сертифіковані інструктори, що забезпечує максимальну якість», — заявив Ігор Закалов, засновник Brain Academy.
Велика кількість ІТ-компаній, які є партнерами Brain Academy, зацікавлені в працевлаштуванні якісних фахівців. У зв’язку з цим провідні українські компанії з радістю підтримають старт співпраці між Державною службою зайнятості та ІТ-ринком. Тому у випускників Brain Academy у випадку успішного проходження навчання з’являються всі шанси на успішне працевлаштування і подальшу кар’єру в ІT.
У свою чергу, Марк Марченко зазначив, що компанія Infotek уже розпочала співпрацю зі службою зайнятості щодо підготовки майбутніх ІТ-спеціалістів, і наголосив на тому, що попит на навчання у Запоріжжі досить високий. М. Марченко також додав, що був здивований оперативністю та рівнем співпраці із ДСЗ. Зростаюче безробіття та скорочення робочих місць у багатьох галузях, з одного боку, і затребуваність IT-ринку, з іншого, підштовхнули службу зайнятості та Brain Academy об’єднати зусилля і почати проект, який дає можливість людям у різних регіонах України пройти сертифіковане навчання і отримати нову роботу в ІТ-сфері.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».