Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Липень 2015 12:38

У департаменті соцполітики КМДА роз'яснили новий порядок надання пільг

Rate this item
(0 votes)

Згідно з постановою Кабінету Міністрів про новий порядок надання пільг окремим категоріям громадян близько 90 тисяч громадян утратять право на отримання пільг, водночас ще така ж кількість осіб залишиться пільговиками.
Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив директор Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Юрій Крикунов.


«Всього зміни до цього порядку торкнуться приблизно 230 тисяч помешкань. З них, за нашими попередніми розрахунками, близько 90 тисяч безумовно продовжують користуватися пільгою, близько 90 тисяч утратять пільгу, решта — 40–45 тисяч — ми не можемо сказати точно, оскільки ми не знаємо інформації», — сказав Крикунов.

За його словами, на сьогодні в Україні в Єдиному державному реєстрі пільговиків нараховується 51 категорія.
«Серед цієї 51 категорії 26 категоріям пільговиків порядок залишився тим самим, який і був, тобто він надається. При цьому 25 категоріям порядок змінився. Пільга цим 25 категоріям надається залежно від рівня доходу на одного члена родини. Якщо дохід на одного члена родини менше ніж 1710 гривень, пільга зберігається. Якщо рівень статків вище за 1710 гривень, то пільгою люди не користуються», — пояснив Крикунов.
Він зазначив, що право на податкову соціальну пільгу застосовується при наданні пільг з оплати: житлово-комунальних послуг; придбання палива та скрапленого газу; встановлення та користування квартирним телефоном.
Зокрема, для того щоб отримати пільгу, громадянин повинен подати декларацію про доходи сім’ї пільговика, а також довідки про доходи своїх членів сім’ї за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період, не пізніше вересня поточного року.
Крім того, Крикунов зауважив, що пільговики, які відповідно до рівня доходів утратять право на пільги, можуть звернутися до управління соціального захисту населення за оформленням житлових субсидій.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».