Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Березень 2015 12:31

Додаткові заходи щодо посилення соцзахисту учасників АТО

Rate this item
(0 votes)

Пре­зи­дент Ук­раї­ни Пет­ро Поро­шенко за­твер­див до­дат­ко­ві за­хо­ди що­до за­без­пе­чен­ня ви­рі­шен­ня на­галь­них пи­тань со­ці­аль­но­го за­хис­ту і ре­абі­лі­та­ції учас­ни­ків ан­ти­те­ро­рис­тич­ної опе­ра­ції. 

Від­по­від­ний указ під­пи­са­но 18 бе­рез­ня 2015 р., по­ві­дом­ляє прес-служ­ба Пре­зи­ден­та.

«Уряд має невідкладно розробити та подати на розгляд Верховної Ради законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів. Зокрема, щодо надання статусу учасника бойових дій особам, які безпосередньо беруть участь в АТО, та статусу учасника війни особам, котрі забезпечують її проведення. Кабмін також має забезпечити скорочення строків розгляду питання про надання статусу учасника бойових дій учасникам АТО та неухильне їх додержання»,— зазначається в документі.


При цьому уряд має розробити ще один законопроект — про посилення відповідальності керівників підприємств, установ, організацій за недодержання вимог законодавства щодо збереження за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, місця роботи, посади і виплати заробітку. Кабмін, обласні та Київська міська держадміністрації також мають посилити контроль за дотриманням роботодавцями соціальних гарантій таких військовослужбовців та в разі виявлення порушень ужити відповідних заходів з відновлення порушених прав, наголошується в документі. За потреби зазначені установи мають сприяти забезпеченню оформлення допомоги по безробіттю демобілізованим із військової служби в найкоротші строки, надання таким особам послуг з працевлаштування, професійної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації.
Окремо наголошується на визначенні порядку забезпечення житлом сімей учасників бойових дій, які загинули під час проходження служби в районі проведення АТО, чи в разі потреби поліпшення житлових умов.
Документом також пропонується внести пропозицію НБУ щодо вжиття заходів зі здійснення контролю за дотриманням фінансовими установами законодавства із забезпечення соціального захисту учасників АТО щодо обслуговування ними банківських кредитів.
За дорученням Президента Кабмін спільно з обласними та Київською міською держадміністрацією також мають затвердити державну цільову програму медичної, соціально-трудової реабілітації та адаптації учасників АТО, передбачивши побудову співпраці з міжнародними організаціями щодо започаткування нових і продовження реалізації наявних міжнародних проектів. Відповідні програми мають бути затверджені і на регіональному рівні.

 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».