Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 19 Квiтень 2019 18:43

Рівень фізичної сили визначає роботу серця

Rate this item
(0 votes)

Зараз лікарі перевіряють ризик захворювання серця у молодих людей на біговій доріжці. Нове дослідження Гарвардського університету передбачає більш швидкий і точний показник стану здоров’я — віджимання.
Згідно з цим тестом чоловіки, які можуть віджатися понад 40 разів, на 96% менше схильні до серцевих захворювань. Ті, хто може виконувати цю вправу не менше 10 разів, потрапляють під відносно низький ризик інфарктів та інсультів.
Провідний автор, доктор медицини Джастін Янг із Гарвардської школи громадської охорони здоров’я імені Чана у Бостоні, вважає, що віджимання може стати простим методом оцінки ризику серцево-судинних захворювань.

На жаль, раніше жодне дослідження не вивчало зв’язку між здатністю віджиматись і станом серцево-судинної системи.
Цього разу автори вивчили базові показники за загальноприйнятими оцінками фізичної підготовленості та їх зв’язок із випадками таких захворювань серед чоловіків з активною професійною зайнятістю.
Припускали, що високий рівень фізичної підготовки забезпечує низьку частоту серцево-судинних захворювань. І не помилилися.
Спостерігаючи протягом 10 років за понад 1100 пожежними із середнім віком 39,6 року і середнім індексом маси тіла 28,7, науковці отримали додаткову інформацію про зв’язок гарної фізичної форми та ризик хвороб серця у професійно активному середовищі чоловіків.
Дослідження переконливо доводить важливість фізичної підготовки для здоров’я і дає відповідь на запитання, чому клініцисти у першу чергу мають оцінювати фізичну форму пацієнтів.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».