Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Березень 2018 16:57

Чи лікувати карієс у дітей?

Rate this item
(0 votes)

Ба­га­то бать­ків сум­ні­ваю­ть­ся, чи по­тріб­но лі­ку­ва­ти ка­рі­єс у ма­лю­ків, адже мо­лоч­ні зу­би все од­но з ча­сом ви­па­дуть.
Однозначна відповідь — звичайно ж, потрібно. Адже небезпечним є й сам факт псування зубів та його наслідки.
Стоматологи зазначають, що маленькі клієнти схильні до карієсу у 8 разів частіше, ніж дорослі, оскільки емаль молочних зубів слабо мінералізована. Це дозволяє карієсу захоплювати «легку здобич». Таким чином, у 5-річному віці вже 20% дітей страждають від цієї зубної проблеми.

Цілком очевидно, що до шестирічного віку дитина не може жити із зіпсованими зубами. Крім неестетичного вигляду, проблеми карієсу значно глибші.
Лікуванням карієсу у дітей слід займатись обов’язково. Уявіть, що він руйнує тверду зубну тканину й утворює порожнину в зубі. Цей процес дозволяє поширюватися бактеріям. Тому карієс заслужено називають інфекційною хворобою, яка позначається на здоров’ї молочних зубів і на стані організму.
Інфекція прогресує, може викликати пульпіт, тобто інфікування нерва. Нерідко розвиваються такі стани, як абсцес, періодонтит і навіть сепсис. Це серйозні ускладнення, як і те, що процес може перешкодити зародкам майбутніх зубів.
Після ураження молочних зубів карієсом дитина не може повноцінно жувати, виникає біль при потраплянні їжі в зуб. Це обмежує раціон харчування, оскільки подразником може бути тверда, гаряча або холодна їжа.
Хворі зуби викликають падіння настрою, плаксивість малюка, капризи. Над ним із цієї причини також можуть насміхатись інші діти. Зуби, «з’їдені» карієсом, не можуть брати участь у повноцінному розвитку мови.
Як бачимо, висновок однозначний: лікувати карієс потрібно!

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».