Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Березень 2018 12:52

Зі стовбурових клітин людини вперше виростили тканину легенів

Rate this item
(0 votes)

Ученим із Медичного центру Колумбійського університету вперше вдалося отримати функціонуючі клітини легенів і дихальних шляхів зі стовбурових клітин людини. Це має великий потенціал для моделювання захворювань легенів, скринінгу експериментальних лікарських препаратів і створення легеневої тканини для трансплантації.
Результати дослідження, проведені in vitro і in vivo (на мишачій моделі), були опубліковані 30 листопада у журналі Nature Biotechnology.

«Дослідники вже досягли успіхів в отриманні зі стовбурових клітин людини клітин серця, кишечника, печінки, бетаклітин підшлункової залози і нервових клітин, збільшуючи тим самим можливості регенеративної медицини, — зазначив професор медицини і провідний автор роботи ХансВіллем Снек. — Тепер ми, нарешті, змогли отримати клітини легенів і дихальних шляхів, що також має важливе значення, оскільки трансплантація донорських легенів має серйозні ризики».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».