Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Березень 2018 12:49

Уперше повторно пересаджено донорське обличчя

Rate this item
(0 votes)

Хірурги з Франції вперше в історії провели повторну операцію з трансплантації обличчя. Результати будуть відомі вже за кілька тижнів.
12 років тому французькому громадянинові вперше було пересаджено обличчя. Він прожив із ним майже сім років, але, на жаль, почався процес відторгнення.
Фахівці зважилися на повторну пересадку, незважаючи на те що було багато сумнівів в її успіху.

ia

Сорокарічний чоловік після відторгнення прожив без обличчя практично два місяці. Для підтримки його життя після видалення трансплантата лікарі занурили його в індуковану кому.
Біомедичне агентство Франції заявило, що ця операція підтверджує можливість проведення повторної трансплантації при хронічному відторгненні пересадженого від донора обличчя. Сама операція тривала майже 24 години. Про її успішність можна буде говорити за кілька тижнів.
Французькі хірурги висловили надію на те, що цей випадок дозволить зробити справжній прорив у трансплантології, і люди з хронічним відторгненням органа зможуть робити повторні операції.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».