Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Липень 2016 17:13

Українькі лікарі вперше пересадили механічне серце

Rate this item
(0 votes)

В Інституті серця вперше в Україні імплантовано механічне серце. Про це у Facebook написав лікар-кардіохірург Борис Тодуров.
«Ми зробили це! Перше механічне серце в Україні імплантовано в Інституті серця. Пацієнт щойно виїхав у реанімацію», — написав Тодуров.
Зазначається, що перше штучне серце імплантовано в Інституті серця Борисом Тодуровим і його командою та Кристофом Шмідтом (Christof Schmid), професором з Німеччини.
Раніше Тодуров повідомив, що в Інститут звернувся 41-річний харків’янин Павло Дорошко з тяжкою серцевою недостатністю. Єдиний спосіб вижити з таким ускладненим діагнозом, як дилатаційна кардіоміопатія — це пересадити донорське серце.

Такі операції з трансплантації серця в нашій країні не проводили вже кілька років.
Єдиний реальний шанс пацієнта продовжити час очікування донорського серця — це імплантувати йому механічне серце. Використання штучного механічного серця для хворих з тяжкою серцевою патологією збільшує їхні шанси вижити і дочекатися необхідного для трансплантації донорського органа.
На сьогодні вартість такого механічного серця — 120 тис. євро.

 

ВІРУСНИЙ ГЕПАТИТ ВИЗНАНО НАЙНЕБЕЗПЕЧНІШОЮ ІНФЕКЦІЄЮ У СВІТІ

Хвороба посіла перше місце за частотою смертельних випадків і серйозних ускладнень зі здоров’ям. Фахівці з Імперського коледжу Лондона й університету штату Вашингтон спробували розібратися, які інфекції нині становлять найбільшу загрозу для здоров’я людей.
Усього в дослідженні мешканців, яке тривало понад 20 років, брали участь 183 країни. Як виявилося, багато людей з країн із нестабільною економічною ситуацією вмирають від гепатиту B і С.
Щорічно від цієї хвороби гине 1,45 мільйона людей. Гепатит, вважають фахівці, за ступенем небезпеки стоїть нарівні з малярією, туберкульозом та ВІЛ-інфекцією. Найбільше хворіють на гепатит у країнах Східної Азії.
Медики рекомендують при підозрі на хворобу відразу ж звертатися по спеціалізовану допомогу. У домашніх умовах гепатит вилікувати неможливо. Наразі існує ціла низка препаратів, здатних зупинити розвиток інфекції і значно продовжити життя та поліпшити його якість, повідомляє medvesti.com.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».