Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Липень 2016 17:10

Вершкове масло захистить від діабету

Rate this item
(0 votes)

Споживання вершкового масла в обмеженій кількості не збільшує ризик серцевосудинних захворювань або інсульту і захищає від діабету. Про це повідомили дослідники з університету Тафтса.
Результати досліджень показали, що пацієнти з хронічними серцевими захворюваннями можуть без будьякого ризику їсти вершкове масло. Цей продукт, на думку вчених, значно корисніший, ніж білий хліб або картопля, і даремно вважається небажаною складовою меню сердечників.
Дослідники відзначають, що водночас не слід забувати про шкоду таких продуктів, як маргарин і спред на відміну від корисного натурального вершкового масла.

Для приготування їжі рекомендується використовувати тільки насичені натуральні жири: соєву, лляну, рапсову і оливкову олії.

 

Лізосоми загальмують старіння

Вільні радикали викликають пошкодження і смерть клітин, а отже — старіння і хвороби. Фахівці університету в Мічігані знайшли спосіб зупинити старіння: це можна зробити за допомогою лізосом.
Лізосоми — це органоїди, які присутні в будьякій клітині організму людини, крім еритроцитів — клітин крові. Вони важливі для позбавлення організму від відмерлих та пошкоджених клітин. Коли лізосоми «відчувають» перенаповненість вільними радикалами, вони активують кальцієві канали своєї мембрани.
Цей процес викликає експресію генів і вироблення більш сильних лізосом — так клітина позбавляється від пошкоджень, активізує кальцієві канали. Учені стверджують: якщо створити хімічну сполуку, що активуватиме ці канали, можна значно знизити ступінь окислювального стресу, а отже — уповільнити процес старіння і знищити наслідки стресів.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».