Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Липень 2016 11:56

Мистецька інтервенція на місці пам'ятника Леніну

Rate this item
(0 votes)

9 липня на місці поваленого пам’ятника Леніну в Києві мексиканська мисткиня Сінтія Гутьєррес відкриє тимчасову інсталяцію «Населяючи тіні» (Inhabiting Shadows). Інсталяція підготовлена в рамках проекту «Суспільна угода» фонду «ІЗОЛЯЦІЯ», повідомляє ipro.kiev.ua з посиланням на пресслужбу фонду.
Інсталяція «Населяючи тіні», на думку художниці й організаторів проекту, дасть змогу кожному піднятися сходами та зайняти порожній простір п’єдесталу на кілька хвилин, щоб помірковувати про минуле, потрібно «оселитися» в його тінях, самим стати новими рухливими статуями і таким чином відкрити новий горизонт.

Отже, тимчасовий пам’ятник, вбудований у залишки старого монумента, апелює не стільки до зведеної конструкції, скільки до людей, які його створюють своїми рухами, своєю присутністю, ідеями. «Населяючи тіні» — це свого роду пам’ятник у процесі будівництва, де кожен є частиною ідентичності, яка змінюється з плином часу і з людьми.
Мистецька інтервенція Сінтії Гутьєррес триватиме тиждень.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».