Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Липень 2015 10:25

Чуркін сподівається, що винуватці загибелі «боїнга»... не понесуть відповідальності

Rate this item
(0 votes)

Російська Федерація виступає рішуче проти створення міжнародного трибуналу, але готова підтримати інші форми судочинства, метою яких стане з’ясування правди з приводу авіакатастрофи «Боїнга-777» «Малайзійських авіаліній» у небі над Донбасом рік тому.
Про це під час свого виступу на засіданні Ради Безпеки ООН повідомив постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін, повідомляє Укрінформ.


«Незрозуміло, чому відсутність згоди щодо однієї форми судочинства прирівнюється до безкарності. Ми пропонували і підтверджуємо цю пропозицію вивчити різні можливі варіанти судочинства. Серед них, на наш погляд, є простіші, ефективні, доречні й менш політизовані, на них і треба зосередитися», — сказав Чуркін.
За його словами, Росія готова негайно відновити експертну дискусію з цього приводу.
«Сьогоднішнє засідання навряд чи сприяє спільному досягненню мети з’ясування всіх обставин цієї трагедії та покарання винних, але Росія готова відновити цю роботу на експертному, дипломатичному та будь-якому іншому рівні, тому давайте із завтрашнього дня до цієї роботи і перейдемо», — зазначив постпред Росії.
Він також звинуватив Україну в нібито відмові передати міжнародній експертній групі записи переговорів військових диспетчерів за період авіакатастрофи.
«Чому досі не надали розслідуванню записи переговорів ваших військових авіадиспетчерів? Ось вам і безкарність. Покарали кого-небудь за це?» — поцікавився Чуркін у присутнього на засіданні міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.
Насамкінець постпред Росії висловив надію, що винні в загибелі 298 людей не понесуть відповідальності.
«Будемо сподіватися, що розслідування розбереться, і безкарність настане і щодо тих, хто збивав літак, і тих, хто його направляв у зону військових дій», — підсумував Чуркін.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».