Людина i право
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Сiчень 2015 10:14

Ліквідують державну виконавчу і реєстраційну служби

Rate this item
(0 votes)

Уряд ухва­лив рі­шен­ня про лік­ві­да­цію Дер­жав­ної ре­єс­тра­цій­ної та Дер­жав­ної ви­ко­нав­чої служб, а та­кож про пе­ре­да­чу їх­ніх функ­цій Мін’­юс­ту. Це — пер­ший етап ре­фор­ми. Кін­це­вою ме­тою змін є за­про­ва­джен­ня змі­ша­ної сис­те­ми ви­ко­нан­ня рі­шень су­дів із за­лу­чен­ня­м при­ват­них ви­ко­нав­ців. Вод­но­час бу­де за­про­ва­дже­но сис­те­му бо­ну­сів для пра­ців­ни­ків цієї сфе­ри за ре­зуль­та­та­ми ефек­тив­но­сті їх­ньої ро­бо­ти.

Функції Державної реєстраційної служби мають бути поступово передані місцевим органам самоврядування разом з усіма коштами, передбаченими на реалізацію цих функцій. Найближчим часом будуть визначені області, в яких Мін’юст запустить пілотний проект передачі функцій надання реєстраційних послуг на місця.
Уряд днями ухвалив рішення про оптимізацію системи органів юстиції. Рішення забезпечить скорочення кількості структурних підрозділів у системі юстиції вдвічі. Також на 20% буде скорочено кількість співробітників центрального апарату та на 10% — працівників територіальних органів юстиції. Загалом кількість співробітників у системі юстиції знизиться на 2500 осіб по всій Україні.
«Таким чином, ми оптимізуємо роботу і усунемо надмірну кількість керівників у системі юстиції. Адже в рамках проведеного аудиту ми підрахували, що у нас у системі 1 керівник на 9 працівників. Працювати немає кому — всі керують. Нині ми прибираємо цю проблему», — зазначає перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

Усі кадрові рішення ухвалюватимуть відкрито і за участі громадськості.
У межах реформи реєстраційної системи планують запровадити нову систему контролю якості та відкрити гарячу лінію, куди громадяни могли б звернутися зі скаргами. Крім того, буде імплементовано нову систему оскарження. Громадянам більше не треба буде йти до судів — вони зможуть оскаржити дії реєстратора безпосередньо в реєстраційній системі. Завдяки цим новаціям міністерство отримає дієву систему контролю якості прийнятих у системі реєстрації рішень.
За повідомленням прес-служби Міністерства юстиції

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».