Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Сiчень 2015 13:06

Петриківський розпис – душа України

Rate this item
(0 votes)

ЕКСПО

У столиці, в Центрі української культури та мистецтва, відкрито виставку «Петриківка — душа України», повідомляє i-pro.kiev.ua. Це — масштабна презентація мистецтва петриківського розпису. До Києва свої роботи привезли шість художниць: Галина Назаренко, Олена Ярмолюк, Ірина Кібець, Вікторія Шевченко, Тетяна Гарькава (с. Петриківка) та Наталія Малярчук (м. Львів). Усі вони — професійні художниці, знані далеко за межами України.
В експозиції представлені «мальовки» (роботи на папері); картини на полотні; розписані рушники; тарілки; предмети побуту, що оформлені петриківським розписом; книги про петриківський розпис та інсталяція з петриківських пташок миру.
Кожна з учасниць виставки — талановита й творча особистість. Художниці, крім традиційних картин у стилі петриківського розпису, оформили багато будівель, розташованих у різних куточках України й навіть у Грузії. Знані майстрині проводитимуть майстер-класи для дорослих, під час яких навчатимуть секретам петриківки.ї

«ІЗОЛЯЦІЯ» ПРОВОДИТЬ «РЕВІЗІЮ»

Донецький фонд «Ізоляція» презентував перший виставковий проект «Ревізія» в новому просторі в Києві на території судноремонтного заводу (вул. Набережно-Лугова, 12), де нині фонд відновив свою культурну діяльність, повідомляє i-pro.kiev.ua.
За словами піар-менеджера Олесі Болот, представлені роботи належать до колекції «Ізоляція», які вдалося вивезти до захоплення фонду в Донецьку бойовиками. Там цю виставку ще не показували. Тільки роботи художника Андрія Логінова були виставлені в Горлівці.
Виставка складається із серії фотоколажів «Ревізія I-II» та «Ревізія. Акт II». Її створили художники Андрій Дурейко, Жанна Грак, Андрій Логінов, Максим Тімінко й Максим Вакульчик. Монументальний фототриптих зображує процес ревізії уявного музейного простору, де самі художники виступають головними героями — зберігачами та інспекторами історії мистецтва.

 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».