Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Грудень 2018 10:23

Вашингтон розглядає нові санкції проти Росії

Rate this item
(0 votes)

Ад­мі­ніс­тра­ція пре­зи­ден­та США має на­мір роз­гля­ну­ти пер­спек­ти­ви вве­ден­ня но­вих санк­цій про­ти Ро­сії че­рез остан­ній акт зброй­ної аг­ре­сії з її бо­ку в Кер­чен­ській про­то­ці.

Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв’ю «Голосу Америки».
«Деякі наші європейські союзники говорили про нові санкції чи посилення існуючих санкцій. Я думаю, що це гідна ідея, ми її розглянемо», — зауважив представник американської адміністрації.

Він також наголосив, що Росія має звільнити захоплених українських моряків та судна як «жест доброї волі» перед святами. Дипломат наголосив, що постійна увага до ситуації і долі українських моряків повинна посприяти їх звільненню. «Не забувати про них, щоб увага залишалася прикутою до їхньої долі», — зазначив він.
За словами Волкера, світ має продемонструвати єдність у протистоянні Росії. «Ми сподіваємося, що Росія негайно поверне моряків», — заявив Волкер.
Водночас він зауважив, що Росія мусить відновити діалог з Україною на базі Договору 2003 року про співробітництво у використанні Азовського моря й Керченської протоки.
«Території обох країн виходять до Азовського моря. Обидві країни мають право та потребу використовувати море для руху транспорту. Далі ми маємо повернутися до ширшої розмови про те, як покласти край конфлікту в Східній Україні», — заявив Волкер.
Дипломат також поінформував, що через ситуацію із захопленням українських моряків Росією була відкладена раніше запланована його зустріч із помічником Володимира Путіна Владиславом Сурковим.
* * *
Американська адміністрація налаштована рішуче по відношенню до нових заходів покарання Росії, якщо вона продовжить утримувати в полоні українських моряків і кораблі, захоплені в Керченській протоці.
З такою заявою виступив у вівторок високопоставлений представник адміністрації президента США під час брифінгу для журналістів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.
«Думаю, росіяни отримали це повідомлення (щодо звільнення українських кораблів і моряків. — Ред.), але якщо вони цього не зроблять, то нехай знають, що допоки вони утримують членів (українських. — Ред.) екіпажів, ми продовжимо підвищувати їм ціну», — підкреслив представник американського уряду.
Він ще раз наголосив, що РФ повинна звільнити екіпажі й повернути кораблі, «і це не та річ, яку ми пропустимо повз нашу увагу».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».