Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Травень 2015 20:59

У фіналі – «ШАХТАР» та «ДИНАМО»

Rate this item
(0 votes)

До­нець­кий «Шах­тар» та ки­їв­ське «Ди­на­мо» ста­ли фі­на­ліс­та­ми на­ціо­наль­но­го Куб­ка. І як­що ди­на­мів­ці у дру­го­му пів­фі­наль­но­му мат­чі до­сить лег­ко до­ве­ли свою пе­ре­ва­гу над «Олім­пі­ком», то до­неч­ча­нам доб­ря­че по­псу­вав на­стрій «Дніп­ро».

Вже ні для кого не секрет, що «Олімпік» для «Динамо» є незручним суперником. Проте не цього разу. Кияни відзначилися вже на четвертій хвилині, скориставшись помилкою у захисті Дитятьєва. Зрозуміло, що такий швидкий гол Мігеля Велозу перешкодив усім планам Романа Санжара, а також заспокоїв нерви динамівців, які так рано цій команді з Донецька ще не забивали.
Кияни продовжували загрожувати воротам Махарадзе. Заурі відбив небезпечні удари Мігеля та Рибалки. Донеччани відповіли ударом Мохи у руки Рибці та виходом Драченка на ворота динамівців, який у підсумку пробив дуже невдало. А під завершення тайму Ярмоленко після передачі Беланда скористався ще однією помилкою гостей в обороні — 2:0.


По перерві на полі нічого незмінилося. Вже на початку тайму Мігель Велозу оформив дубль, пробивши з-за меж штрафного майданчика. Після цього питання про переможця протистояння було зняте. «Динамо» заспокоїлося, а «Олімпік» пішов у наступ і свого досягнув. Дитятьєв, скориставшись помилкою Рибки на виході, скоротив розрив у рахунку. Та сподіватися на інтригу в матчі не довелося. У компенсований час Ленс забив четвертий гол у ворота «Олімпіка» після навісу Віди.
Головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич у попередній грі з «Динамо» дав зрозуміти, що чемпіонат України його команду не цікавить. Якщо з киянами грав резервний склад, то у кубковому матчі з «Шахтарем» зіграли всі найсильніші виконавці.
Ініціативою на старті матчу заволоділи гірники, але це було у перші хвилин десять, а потім за справу взявся «Дніпро». До двадцятої хвилини підопічні Маркевича не використали чотири небезпечних моменти. У перших двох епізодах воротам гірників загрожував Коноплянка, втім, дива майстерності продемонстрував П’ятов. На 14-й хвилині міг забивати Федорчук, який на фланзі накрутив суперників та пробив із близької відстані, і знову свою команду врятував П’ятов. Через п’ять хвилин відмінну нагоду відзначитися змарнував Калінич.
У другій половині тайму почали виникати моменти і біля воріт Бойка. На 23-й хвилині голкіпера «Дніпра» з гострого кута не зумів переграти Марлос. Уже через дві хвилини після моменту від Марлоса ледь сухий лист із кутового у ворота П’ятова не поклав Ротань — трохи не вистачило влучності.
На 30-й хвилині глядачі нарешті побачили перший забитий м’яч. Федорчук вивів Калінича сам на сам із П’ятовим, і цього разу голкіпер «Шахтаря» був безсилим. Варто зауважити, що трохи раніше у штрафному майданчику «Дніпра» Федецький відверто фолив проти Степаненка, однак Абдула порушення правил не побачив, у підсумку не призначивши стовідсотковий пенальті. На 36-й хвилині під час виконання штрафного м’яч влучив у руку захисника дніпрян Чеберячка. Абдула порушення правил знову проігнорував.
Початок другого тайму активніше розпочали гірники. На 63-й хвилині дальній удар Степаненка прийняла на себе поперечина. Після цього обидві команди почали часто порушувати правила, сперечатися з арбітром, а про моменти забули зовсім.
На 76-й хвилині нерви не витримали у Канкави, який під час кутового порушив правила проти Ракицького. Абдула цього разу показав на одинадцятиметрову позначку. Адріано пробив чітко, і рахунок став нічийним — 1:1. «Дніпро» мав шанс забити. У доданий час Калінич пробивав через себе, але П’ятов і цього разу врятував свою команду. У результаті гра так і завершилася з рахунком 1:1 і вивела «Шахтар» до фіналу Кубка України.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».