Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Грудень 2018 10:34

В Укрінформі обговорили дотримання прав людей з інвалідністю

Rate this item
(0 votes)

До Між­на­род­но­го дня ін­ва­лі­дів, який що­річ­но від­зна­чає­ть­ся сві­то­вою спіль­но­тою 3 груд­ня, про­ве­ли круг­лий стіл, де об­го­во­ри­ли пра­ва на участь у су­спіль­но­му та по­лі­тич­но­му жит­ті в кон­тек­сті Кон­вен­ції ООН про пра­ва лю­дей з ін­ва­лід­ніс­тю.

Захід відбувся в Укрінформі за ініціативи громадської організації «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів».

Як повідомив голова ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» Володимир Петровський, напрацьовані під час заходу пропозиції будуть передані органам влади, аби допомогти Україні зорієнтуватись у побудові життя, яке б відповідало міжнародним стандартам як для фізично здорових людей, так і для людей з інвалідністю.
«Конвенція ООН про права людей з інвалідністю стала тим документом, який об’єднав думки, пропозиції, які приймалися протягом багатьох років, і цю Конвенцію прийняло не лише все демократичне суспільство, а ця Конвенція була ратифікована спільно з факультативним протоколом Україною ще у 2009 році. І ми з вами повинні жити за цими правилами, їх дотримуватися», — наголосив Петровський.
За його словами, рівність і відсутність дискримінації кожного громадянина і є основними принципами, на які потрібно спиратися.
Під час круглого стола обговорили становище об’єднань громадян з інвалідністю як інститутів громадянського суспільства України в системі суспільних відносин та участь інвалідизованих громадян у суспільно-політичному житті України і в управлінні державними справами.
Юрист, адвокат Сергій Кириченко наголосив на важливості ратифікації Україною Конвенції про захист прав людей з інвалідністю, при цьому зауваживши, що «досить складно сьогодні об’єднанням громадян брати участь повністю в житті держави, суспільства».
«Нам відводять більше роль соціального плану, брати участь у політичній діяльності нам досить складно, тому що ми до політичних партій можемо бути прийняті, а наскільки зможемо себе там реалізувати?..» — додав Кириченко.
Петровський закликав учасників круглого стола протягом тижня надати свої пропозиції до резолюції, яку потім передадуть представникам органів влади.
ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» здійснює суспільно-реорганізаційну діяльність щодо вивчення, подолання і запобігання комплексним проблемам інвалідів та інвалідності в Україні.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».