Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 09 Серпень 2018 11:43

Стягнуто 250 млн грн боргів із зарплати

Rate this item
(0 votes)

За сім місяців 2018 р. органами державної виконавчої служби було стягнуто з недобросовісних роботодавців майже 250 млн грн.
Про це повідомила заступник міністра юстиції
з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, інформує прес-служба відомства.

«З початку року нам вдалося погасити майже 250 млн грн заборгованості, завдяки чому 19 тис. працівників нарешті отримали зароблені ними кошти», — зазначила С. Глущенко.
Вона нагадала, що з 2 квітня 2018 р. стартувала кампанія зі стягнення заборгованості із зарплати: було створено регіональні штаби та мобільні виконавчі групи Мін’юсту, оприлюднено антирейтинги підприємств-боржників у всіх регіонах, розроблено технологічну картку для державних виконавців щодо роботи з боржниками, які перебувають у процедурі банкрутства.
«В результаті за чотири місяці роботи регіональних штабів зі стягнення заборгованості із зарплати органами державної виконавчої служби стягнуто з недобросовісних роботодавців 153 млн грн на користь 11,2 тис. працівників», — наголосила заступник міністра.
Крім того, додала С. Глущенко, з початку кампанії деякі підприємства встигли погасити мільйонні борги перед своїми працівниками.
Наприклад, ПрАТ «Рівнеазот» погасило заборгованість на 15,9 млн грн на користь 706 працівників, КП «Підприємство комунальної власності» сплатило 14,6 млн грн на користь 368 працівників, ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» — 12,6 млн грн на користь 501 працівника.
«Серед зовсім нещодавніх прикладів успішних кейсів в роботі державної виконавчої служби щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати — сплата підприємством 5,5 млн грн на користь 1140 працівників у Дніпропетровській області.
А в Запоріжжі для ліквідації заборгованості одного з підприємств державною виконавчою службою було передано на реалізацію 14 транспортних засобів цього підприємства.
Сьогодні вже реалізовано три транспортних засоби на суму понад 353 тис. грн, а кошти, отримані від реалізації майна, направлені на погашення заборгованості із заробітної плати», — зауважила С. Глущенко.
Вона також повідомила, що нині до ТОП-3 боржників належить Харківське державне авіаційне виробниче підприємство із сумою заборгованості 74 млн грн, ПАТ «Футбольний клуб «Металіст» із заборгованістю понад 47 млн та ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунара» із заборгованістю 25,1 млн грн.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».