Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Субота, 04 Серпень 2018 09:02

Уряд спростив процедуру призначення соціальних допомог

Rate this item
(0 votes)

На засіданні уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою, зокрема, приведено чинне законодавство в частині соціального захисту осіб з інвалідністю у відповідність з офіційним перекладом Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї та запровадження європейських стандартів у цій сфері.
Крім того, нормативно-правовий акт передбачає спрощення процедури призначення державних допомог для громадян за фактичним місцем проживання.

Так, якщо раніше при зверненні за призначенням допомоги за місцем фактичного проживання, яке відмінне від зареєстрованого місця проживання, заявник мав надати довідку органу соціального захисту населення про неотримання зазначеної допомоги за місцем реєстрації, то відтепер завдяки спрощенню механізму отримання допомоги громадяни позбавлені необхідності збирати довідки.
Разом із тим з метою цільового використання бюджетних коштів органи соціального захисту населення за допомогою інформаційних систем зможуть отримувати інформацію щодо неотримання заявниками державних допомог у різних регіонах України.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».