Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Субота, 04 Серпень 2018 08:55

Нові сервісні служби зайнятості

Rate this item
(0 votes)

Служба зайнятості запровадила нові електронні сервіси з надання соціальних послуг громадянам та роботодавцям з використанням інтернет-технологій.
«Державна служба зайнятості України прагне зробити послуги максимально доступними та комфортними, тому ми активно впроваджуємо електронні сервіси для роботи з клієнтами», — сказав директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Прикладом цього, за його словами, є відкриття на початку року нового сайта Державної служби зайнятості України «Єдине соціальне середовище зайнятості» (https://www.dcz.gov.ua), який відтепер має більш зручний та зрозумілий інтерфейс, надає можливість швидкого пошуку вакансій та резюме по всій Україні.
«Ми працюємо над урізноманітненням та збільшенням кількості послуг, які має змогу отримати кожен бажаючий, як роботодавець, так і безробітний. Тому застосовуємо сучасні онлайн-сервіси, сучасні форми, методи і підходи до роботи», — зауважив В. Білич.
Так, для оперативної та вигідної співпраці роботодавців зі Cлужбою зайнятості можна створити «Електронний кабінет роботодавця», зорієнтований насамперед на скорочення витрат часу для відвідування центру зайнятості та підвищення рівня комфорту під час взаємодії роботодавців з цією службою.
Такий кабінет є, по суті, персональним автоматизованим робочим місцем, що надає можливість роботодавцям подати звітність до центру зайнятості в режимі он-лайн, переглянути стан укомплектування заявлених вакансій та кількість направлень, виданих центром зайнятості для претендентів на роботу, перевірити актуальність реквізитів свого підприємства, що містяться в базі Cлужби зайнятості.
Крім цього, електронний кабінет допомагає роботодавцю зробити моніторинг договорів на організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру і працевлаштування після професійного навчання, переглянути актуальні резюме шукачів роботи та виконати безліч інших функцій.
В. Білич поінформував, що для створення власного електронного кабінету роботодавцю слід звернутися до центру зайнятості, повідомити адресу електронної пошти, сформувати логін та пароль, за допомогою яких авторизуватися й отримати доступ до послуг на сайті Державної служби зайнятості.
Також, за його словами, для тих, хто шукає роботу, створено «Електронний кабінет безробітного». Тут зареєстрований безробітний може створити власне резюме, підібрати роботу, ознайомитися з інформацією про тимчасову зайнятість та можливості професійного навчання. Завдяки електронній черзі реєстрації можна дистанційно записатися на приймання до спеціаліста будь-якого центру зайнятості, обравши мету, дату та годину візиту.
Директор КМЦЗ зазначив, що власник кабінету може переглянути дані про заплановані і фактичні відвідування Cлужби зайнятості, дізнатися про заходи, які проводитиме Cлужба зайнятості, отримати інформацію щодо нарахування та виплати допомоги по безробіттю.
* * *
У Києві спостерігається найвищий рівень зайнятості населення віком від 15 до 70 років серед регіонів країни — 61,3% (по Україні — 55,9%).
Про це Укрінформ повідомили у Київському міському центрі зайнятості.
«Ситуація на ринку праці країни певною мірою стабілізувалася. Порівняно з відповідним періодом минулого року рівень безробіття у І кварталі поточного року скоротився на 0,4%», — повідомили у центрі зайнятості.
Так, рівень безробіття в столиці становить 7,2% економічно активного населення і місто Київ після Харківської та Київської областей має найнижчий показник у державі. Як наслідок спостерігається тенденція до щорічного зменшення кількості шукачів роботи, які звертаються до столичної Служби зайнятості.
За останніми даними органів Державної служби статистики України, у Києві налічується 104 тис. безробітних (відповідно до методики Міжнародної організації праці).
Середньооблікова кількість штатних працівників у травні цьогоріч становила 1 мільйон 153 тисячі осіб та порівняно з травнем 2017 року збільшилася майже на 50 тисяч осіб.
Також упродовж січня-червня роботодавці поінформували міську Службу зайнятості про заплановане масове вивільнення понад 5 тисяч працівників, що у 2,4 раза менше, ніж у відповідному періоді минулого року.
Упродовж першого півріччя цього року послуги Служби зайнятості отримували 19 тисяч безробітних. Наразі столичній Службі зайнятості вдалося забезпечити роботою 9,5 тисячі громадян, які звернулися по допомогу.
Разом із тим Службою зайнятості проводиться робота з метою підтримки та розвитку підприємницьких ініціатив. Тобто кожен безробітний, який звертається до міської Служби зайнятості, може отримати кошти на втілення своєї бізнес-ідеї. Цією можливістю вже скористалися 44 безробітних, яким надано одноразову фінансову допомогу для відкриття ними власної справи.
Окрім цього, Служба зайнятості долучає безробітних до громадських робіт, а саме до прибирання скверів, парків, озеленення територій міста, упорядження меморіалів та пам’ятників. Взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 1,8 тисячі осіб.
Служба зайнятості підтримує фінансово роботодавців, що створюють нові робочі місця для вразливих на ринку праці категорій населення. Така підтримка здійснюється шляхом компенсації єдиного соціального внеску (ЄСВ). Протягом шести місяців поточного року на підприємства працевлаштовано 63 безробітних із компенсацією ЄСВ.
Завдяки підвищенню результативності роботи столичної Служби зайнятості у напрямку оперативного працевлаштування громадян кількість безробітних станом на 1 липня 2018 року порівняно з відповідною датою минулого року скоротилася на 11% та становила 9 тисяч осіб.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».