Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 25 Сiчень 2018 15:44

Пенсії військовослужбовцям

Rate this item
(0 votes)

Ре­фор­ма пен­сій­но­го за­без­пе­чен­ня вій­сь­ко­во­служ­бов­ців збіль­шить роз­мір їх­ніх пенсій на 77% та вра­хує інте­ре­си учас­ни­ків бойо­вих дій.

Про це міністр соціальної політики Андрій Рева заявив в інтерв’ю, розповідаючи про реформу пенсійного забезпечення працівників силових органів.
Урядовець підтвердив, що перерахунок пенсій відбудеться з 1 січня 2018 р., одразу після ухвалення відповідного Закону.

«Після початку пенсійної реформи у 2017 р. середня пенсія по країні зросла до 2448 грн, а середня пенсія силовиків становить 2600 грн, тобто вони практично зрівнялися.
Це негативна та неправильна ситуація, адже військові повинні мати більшу пенсію. Тому після проведення змін у пенсійному забезпеченні військовослужбовців, за нашими розрахунками, пенсії військових мають зрости не менш як на 77%», — наголосив А. Рева.
Міністр також акцентував увагу на дорученні Прем’єрміністра України В. Гройсмана щодо першочергової підтримки пенсійною реформою військовослужбовців, саме тих військових, які брали участь у бойових діях, захищаючи Україну.
Таким чином, механізми, запроваджені реформою, дозволять диференціювати розміри пенсій, збільшуючи їх для цих військових порівняно з військовослужбовцями, які перебували в тилу.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».