Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 26, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 25 Сiчень 2018 15:38

Служба зайнятості впроваджує кейс-менеджмент

Rate this item
(0 votes)

Дер­жав­на служ­ба за­йня­то­сті про­тя­гом 2017 ро­ку опе­ру­ва­ла май­же 1 міль­йо­ном ва­кан­сій та спро­мог­ла­ся пра­це­влаш­ту­ва­ти май­же 800 ти­сяч без­ро­біт­них.
Про це під час прес-конференції щодо підсумків роботи у 2017 році та пріоритетів 2018 року розповів виконуючий обов’язки голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко, інформує прес-служба відомства.

«Не чекаючи відповідних законодавчих змін, Служба зайнятості реформується. Так, у 2017 році ми розпочали процес реорганізації центрів зайнятості і продовжимо його і у цьому році. Досягнуто позитивної динаміки за основними напрямами діяльності Державної служби зайнятості.
Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян кількість безробітних станом на 1 січня 2018 року, порівняно з відповідною датою 2017 року, скоротилася на 9% (на 36 тис.) та становила 354 тисячі», — зазначив В. Ярошенко.
Він також акцентував увагу на тому, що кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, збільшилася на 11% та становила 183 тисячі. Кількість вакансій у базі даних Державної служби зайнятості збільшилася на 10% до 1 млн одиниць. Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння Державної служби зайнятості, зросла на 37 тис., або 5%, та становила 783 тисячі. При цьому 45% із них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного.
Протягом 2017 року Державною службою зайнятості запроваджено сучасні сервіси, які значно спрощують доступ до послуг Служби, в тому числі через електронні сервіси. Це електронна черга, послуга відеорезюме та онлайн-співбесіди безробітних з роботодавцями і т. д.
Значним досягненням 2017 року стало відкриття гарячої лінії Державної служби зайнятості. Відтепер за єдиним безкоштовним номером (0 800 50 99 66) можна отримати відповіді на запитання стосовно реєстрації в центрі зайнятості, отримання послуг та інші консультації.
Стосовно основних пріоритетів та завдань Служби зайнятості на 2018 рік очільник Служби зазначив декілька важливих напрямків. Відтак у новому році буде завершено реорганізацію та перетворення центрів зайнятості на сервісні майданчики з надання широкого спектра послуг.
Велика увага приділятиметься профорієнтаційній роботі, що передбачає осучаснення технології надання профорієнтаційних послуг та впровадження інтернет-платформи Державної служби зайнятості з профорієнтації. В роботу буде впроваджено новий, сучасний та зручний сайт.
В. Ярошенко наголосив на тому, що в центрах зайнятості вже почалось активне запровадження профілювання безробітних для запобігання ризикам довготривалого безробіття. А також запроваджується соціальний супровід за підходом кейс-менеджмент. Він підкреслив, що вкрай важливою залишається робота в громадах та надання працівниками центрів зайнятості усіх соціальних послуг.

Від­діл ко­му­ні­ка­ції з гро­мад­ські­стю 
та ЗМІ Дер­жав­ної служ­би за­йня­то­сті

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».