Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 25 Сiчень 2018 15:15

Допомога внутрішньо переміщеним особам

Rate this item
(0 votes)

17 січ­ня уряд ухва­лив по­ста­но­ву Ка­бі­не­ту Мі­ніс­трів Ук­раї­ни «Про вне­сен­ня змін до пунк­ту 3 По­ряд­ку на­дан­ня що­мі­сяч­ної ад­рес­ної до­по­мо­ги внут­ріш­ньо пе­ре­мі­ще­ним осо­бам для по­крит­тя ви­трат на про­жи­ван­ня, в то­му чис­лі на опла­ту жит­ло­во-кому­наль­них по­слуг».

Постановою підвищується розмір щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, дітям, особам, які одержують пенсії, та її граничний розмір, що виплачується на сім’ю.

«Зазначеною постановою підвищується розмір грошової допомоги особам, які отримують пенсії, та сім’ям, у складі яких є діти (на кожну дитину), до 1000 грн на місяць. Також для усіх без винятку сімей вимушених переселенців збільшується граничний розмір загальної суми грошової допомоги до 3000 грн на місяць та до 5000 грн для багатодітних сімей», — сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.
Водночас, за словами міністра, наразі готується проект змін до Положення про порядок призначення субсидій, яким спрощується доступ внутрішньо переміщених осіб до їхнього отримання.
Таким чином, субсидії призначатимуться на підставі декларування повного складу сім’ї, тобто без потреби реєстрації та без договору оренди житлового приміщення.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».