Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 18 Сiчень 2018 19:26

Державна допомога постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту й членам сімей загиблих на Майдані

Rate this item
(0 votes)

11 січ­ня уряд ухва­лив рі­шен­ня що­до ви­пла­ти в пов­но­му об­ся­зі од­но­ра­зо­вої гро­шо­вої до­по­мо­ги чле­нам сі­мей осіб, смерть яких по­в’яза­на з учас­тю в ма­со­вих ак­ці­ях гро­мад­сько­го про­тес­ту, що від­бу­ли­сь у пе­рі­од з 21 лис­то­па­да 2013 ро­ку по 21 лю­то­го 2014 ро­ку, та осо­бам, які от­ри­ма­ли ті­лес­ні уш­ко­джен­ня, по­бої, мор­ду­ван­ня під час учас­ті в за­зна­че­них ак­ці­ях.

Це рішення затверджує механізм виплати вищевказаної допомоги відповідно до Закону України «Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей».
«Верховною Радою України ще в 2014 році було ухвалено закон про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей, — зазначив міністр соціальної політики України Андрій Рева.—
Ці кошти виплачувалися протягом 2014–2016 років частками й кожного року Державним бюджетом України були передбачені відповідні суми в кошторисі нашої країни. У той же час законом про грошову індексацію нашого населення не передбачено індексації цих виплат. Але суми, що були визначені законом, є абсолютними й на них також впливають усі інфляційні процеси.
Тому під час зустрічі громадських організацій постраждалих учасників масових акцій протестів з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом були дані відповідні доручення на прохання і пропозицію цих громадських організацій. Таким чином, у 2018 році маємо повністю завершити процес виплат належних їм сум по закону.
Відповідно, ці кошти були закладені в Державному бюджеті України в сумі 294 млн гривень і постанова, що була прийнята сьогодні, дає можливість поставити крапку в питанні виплат державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту й членам сімей загиблих на Майдані».
Законом визначено такі розміри державної допомоги постраждалим та членам їх сімей:
— у зв’язку зі смертю члена сім’ї, який брав участь у масових акціях громадського протесту, за умови, що смерть безпосередньо пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, — 1 млн гривень;
— у зв’язку з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень учаснику масових акцій громадського протесту — 700 тис. гривень;
— у зв’язку з нанесенням тілесних ушкоджень середньої тяжкості учаснику масових акцій громадського протесту — 500 тис. гривень;
— у зв’язку з нанесенням легких тілесних ушкоджень, побоїв, мордувань учаснику масових акцій громадського протесту — 200 тис. гривень.
У разі, якщо допомога вже виплачувалася протягом попередніх років, то розмір державної допомоги буде зменшено на раніше виплачену суму.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».