Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 19 Лютий 2016 12:37

Мінсоцполітики підготувало фахівців для роботи з посттравматичним стресовим розладом учасників АТО

Rate this item
(0 votes)

Мі­ніс­тер­ство со­ці­аль­ної по­лі­ти­ки спіль­но з офі­сом Аген­ції НА­ТО з під­трим­ки та пос­та­чан­ня (NSPA) під­го­ту­ва­ли 30 пси­хо­ло­гів-тре­не­рів, які здій­сню­ва­ти­муть на­вчан­ня фа­хів­ців з пси­хо­ло­гіч­ної ре­абі­лі­та­ції учас­ни­ків АТО.

Про це під час брифінгу у міністерстві заявив перший заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко, повідомляє Укрінформ.
«Сьогодні завершився перший курс навчання тренерів з підготовки психологів, які будуть працювати в напрямі соціального захисту та напрямі, який передбачає співпрацю з як уже демобілізованими військовослужбовцями, так і з тими, котрі будуть демобілізовуватися», — сказав В. Шевченко.

Як зазначив на брифінгу керівник українського офісу Агенції НАТО Василь Литвинчук, цей тренінг був реалізований у рамках медичного проекту з підвищення кваліфікації медичних працівників, який агенція здійснює разом із Мінсоцполітики.
У тренінгах, які проводили спеціалісти Католицького університету, брали участь представники регіональних центрів зайнятості, управлінь соціального захисту, громадських організацій, котрі вже надають психологічну допомогу учасникам АТО.
Як повідомив В. Шевченко, для участі в навчанні були відібрані фахівці, які вже безпосередньо надають таку допомогу, мають профільну освіту та представляють різні галузі соціальної сфери і громадянських ініціатив.
Зокрема, тренери зможуть провести фахове навчання співробітників служб зайнятості, соціальних служб, які здійснюють відповідний супровід демобілізованих бійців, як працювати з людьми із посттравматичним стресовим розладом та його наслідками.
Шевченко зазначив, що наразі виявлення тих людей, які потребують психологічної допомоги, здійснюється на районному рівні, зокрема в поліклініках, в яких проходять медогляд демобілізовані бійці, і вирішується питання необхідності реабілітації, зокрема й психологічної.
Зараз, за його словами, в Україні вже 170 тисяч учасників бойових дій, у тому числі тих, хто ще не отримав такого статусу, а також бійців добровольчих батальйонів. На соціально-психологічний та медичний напрями реабілітації учасників АТО в цьому році, за даними В. Шевченка, виділено 104 млн грн.
Наталія МОЛЧАНОВА, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».