Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Листопад 2015 03:50

У пошуках роботи – до державної служби зайнятості

Rate this item
(0 votes)

У січ­ні–жовт­ні 2015 р. по­­слу­ги Дер­жав­ної служ­­би за­йня­то­сті що­до по­шу­ку ро­бо­ти от­ри­ма­ли 1,2 млн за­ре­єс­тро­ва­них без­ро­біт­них.

На 1 листопада 2015 р. на одне робоче місце претендувало 10 безробітних, проте з початку року за сприяння служби зайнятості роботу отримали 631 тис. громадян, 941,1 тис. — одержували допомогу по безробіттю. Активно готуючись до реформи — створення Національного агентства зайнятості, служба зайнятості удосконалює роботу з клієнтами. «Ми проводимо аналіз ефективності наших послуг, і як тільки уряд та Верховна Рада ухвалять відповідні рішення,— одразу розпочнемо реформу»,— заявив заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко.
За його словами, до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру за сприяння служби зайнятості було залучено 206 тис. осіб.

163 тис. безробітних проходили навчання для забезпечення відповідності їхнього професійного рівня вимогам роботодавців, у тому числі 31 тис. осіб навчалася в центрах профтехосвіти служби зайнятості. Найпоширеніші професії, здобуті безробітними, — перукар, кухар, електрогазозварник, тракторист-машиніст, водій та касир.
Крім того, 14 тис. громадян започаткували свій бізнес, отримавши одноразову допомогу по безробіттю.
На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 12 тис. безробітних.
Слід нагадати роботодавцям, що є чинною постанова уряду від 08.09.2015 р. № 696, за якою, приймаючи на роботу людей з числа внутрішньо переміщених осіб, можна отримати від держави компенсацію їхньої заробітної плати на період до шести місяців, якщо термін працевлаштування переселенця удвічі перевищуватиме період компенсації, додав С. Кравченко.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».