Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 16 Серпень 2018 16:49

Коли можуть урятувати сир тофу і соєве молоко

Rate this item
(0 votes)

Найбільш схильні до втрати щільності кісток жінки у період менопаузи. Втрата становить до 20%. Однак є спосіб, який допоможе зміцнити скелет й уникнути переломів.

Фахівці вважають, що допомогти у даному випадку зможуть соєвий сир тофу, соєве молоко і деякі інші продукти з бобових культур.
Зміцнюють кістки продукти з високим вмістом сої — стручкова молода квасоля, місо (страва японської кухні, приготовлена способом бродіння бобів) і едам (молоді соєві боби зеленого кольору).

Фахівці пояснюють, що небезпека такого періоду для жінок — у зниженні рівня естрогенів і реабсорбації кісткових клітин, яке відбувається швидше, ніж вони виробляються. Таким чином, 30% таких жінок піддаються ризику остеопорозу.
Провідний автор професор Памела Хінтон з Університету Міссурі вважає, що не потрібно поїдати стільки багато сої, скільки міститься у типових азіатських стравах, але додавання тофу або іншого її виду може допомогти зміцнити кістки.
Результати підтверджені на гризунах, яких годували соєвою та кукурудзяною їжею протягом 30 тижнів. Раціон на основі сої зміцнив скелет, такі тварини також показали більш стабільний рівень цукру в крові.
Науковці вважають, що таке харчування може поліпшити метаболічну функцію жінок у постменопаузі.
Соєве молоко також є найбільш здоровою альтернативою коров’ячому. Аналіз чотирьох найпопулярніших напоїв показав, що соя має найвищий рівень протиракових з’єднань — ізофлавонів.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».