Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Сiчень 2018 15:39

Регулярне вживання риби підвищує рівень IQ

Rate this item
(0 votes)

Більш ви­со­ким рів­нем ін­те­лек­ту во­ло­ді­ють ді­ти, які їдять ри­бу як мі­ні­мум раз на тиж­день. Про це йдеть­ся у но­во­му до­слі­джен­ні.
Вживання морепродуктів не рідше одного разу на сім днів покращує показники IQ серед молоді на 4,8 бала. Крім того, присутність риби в раціоні людини сприяє якісному сну.

Попередні дослідження показали, що в деяких видах риби містяться омега-3 жирні кислоти. А вони відіграють важливу роль у зростанні й розвитку нервових тканин і, отже, впливають на рівень інтелекту. Жирні кислоти також беруть участь у виробництві гормону сну — мелатоніну.
У дослідженні взяв участь 541 китайський школяр, середній вік яких становив 12 років. Кількість риби, яку з’їдає школяр за один місяць, дослідники визначили за допомогою анкетування. При цьому не мало значення, яку саме рибу діти вживали. На запитання з анкети про якість сну відповідали батьки учасників експерименту. В анкеті були питання про те, як спить дитина, чи відмовляється лягати спати у належний час, про нічне пильнування і денну втому.
IQ китайських школярів вимірювалося за допомогою арифметичних, лексичних і логічних завдань. Результати показали, що у дітей, які частіше їли рибу, значно вищий коефіцієнт IQ — у середньому на 4,8 бала, ніж у тих, хто не включав до свого раціону цей продукт. Крім того, перша група не мала проблем зі сном. Діти, які їдять рибу два-три рази на місяць, мають рівень інтелекту, більший на 3,31 бала.
Доктор Дженніфер Пінто-Мартін, автор дослідження, зазначила, що отримані результати є ще одним доказом того, що риба дійсно позитивно впливає на здоров’я організму. Особливо корисно їсти рибу дітям.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».