Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Лютий 2016 11:44

Чоловічі інфаркти відрізняються від жіночих

Rate this item
(0 votes)

Американськими вченими було виявлено різницю між чоловічим і жіночим інфарктом. Симптоми, причини, а також наслідки у чоловічої і жіночої статі істотно відрізняються. Подібних висновків дійшли дослідники, які опублікували їх у журналі Американської кардіологічної асоціації «Тираж».
Експерти зазначили, що хвороби серця у жінок гірше діагностуються і лікуються, ніж серцеві захворювання у представників сильної статі.
Причини інфаркту у чоловіків і жінок значно відрізняються через різницю в розподілі навантажень між артеріями і коронарними судинами.

Стало відомо, що жіночі артерії помітно вужчі, ніж чоловічі, а також жінки більше схильні до діабету і проблем з артеріальним тиском. Тому способи лікування, що ефективні для чоловічої половини людства, не підходять жінкам.
Також варто сказати, що відновлювальний період після інфарктів у жінок перебігає складніше, ніж у чоловіків. Але головні симптоми серцевих недуг, такі, як біль у ділянці грудей, схожі в обох статей.

 

ДЕПРЕСІЯ, ПСИХОЗ, БЕЗСОННЯ: У ЦЬОМУ ВИННІ НЕЙРОМЕДІАТОРИ ДОФАМІН І СЕРОТОНІН

Відчуття пригніченості, дефіциту уваги, мотивації для завершення справ і поява схильності до азартних ігор є ознаками дефіциту двох головних хімічних речовин мозку: дофаміну і серотоніну.
Фахівці клініки Mumbai’s Nanavati Super Specialty Hospital стверджують, що коливання рівня цих гормонів призводить до найбільш поширених проблем зі здоров’ям — депресій, думок про самогубство і навіть галюцинацій.
Коли ключові нейромедіатори організму стають нестабільними, настрій людини починає змінюватися, розповів автор дослідження нейрохірург Мохініш Бхатівале. Дофамін допомагає зберегти гарний настрій, а серотонін відповідає за спокій і емоційне благополуччя, довіру. Коли рівні серотоніну падають, людина відчуває себе пригніченою.
Для нормалізації рівнів нейрохімічних речовин в організмі вчені рекомендують регулярні фізичні навантаження, медитації, заняття йогою, дихальні вправи — пранаяму. Крім цього, рекомендується раціональне харчування, що містить складні вуглеводи, вітаміни та омега-3 жирні кислоти, наприклад цільнозерновий хліб, коричневий рис, олії, багаті на триптофан. Ця речовина перетворюється мозком у серотонін.
Найкоротший шлях до гарного самопочуття, на думку фахівців, полягає в заняттях улюбленою справою, якісному харчуванні та відпочинку.


У КОЛУМБІЇ ВІРУСОМ ЗІКА ЗАРАЗИЛИСЯ ПОНАД 20 ТИСЯЧ ЛЮДЕЙ

Клінічно підтверджено наявність заражених у 193 муніципалітетах країни.
Міністерство охорони здоров’я Колумбії підтвердило наявність у країні понад 20 тисяч людей, заражених вірусом Зіка. Серед них — 2,1 тисячі вагітних. Міністерство охорони здоров’я Колумбії нагадує, що для заражених вагітних вірус особливо небезпечний, оскільки у цьому разі новонароджений гарантовано захворює на мікроцефалію і може народитися розумово відсталим.
У даний час лихоманка, викликана вірусом Зіка, уразила 21 країну Південної Америки. Крім того, поодинокі випадки зараження виявлено в Європі. Серед країн Південної Америки найбільше страждає Бразилія.
Однак у МОЗ вважають, оскільки в Україні не поширені комарі, які переносять цей вірус, то боятися українцям не варто. Єдине, від чого слід утриматися, — це від поїздок у країни, де є вірус.
Як повідомлялося раніше, вчені планують розробити вакцину проти вірусу Зіка протягом року. Нині розпочато клінічні випробування препарату на тваринах.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».