Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Лютий 2016 19:02

Бідність гарантує схильність до дитячої дипресії

Rate this item
(0 votes)

Діти, які виросли в бідності, ймовірно, мають змінені мозкові зв’язки й більш високу схильність до депресії, стверджують учені Вашингтонського університету.
У таких дітей, як правило, гірше розвинені когнітивні та освітні навички, є більш високим ризик психічних захворювань, у тому числі депресій, антисоціальної поведінки. До того ж у дошкільнят, які зростають у злиднях, проявляються симптоми клінічної депресії по досягненні шкільного віку.
Діти більш схильні до депресії у віці 9–10 років.

У цей період гіпокамп, відповідальний за пам’ять, навчання, напруження і все, що пов’язане зі стресом, стає особливо чутливим. Зв’язки гіпокампа з іншими частинами мозку в дітей із бідних родин та дітей із забезпечених сімей мають різну структуру.
Бідність, за словами професора Джоан Луби, є одним із найбільш потужних і несприятливих факторів розвитку дитячої депресії. Очевидно, це пов’язано з тим, що в бідних сім’ях ігноруються дитячі потреби стосовно багатьох важливих для дитини, але недоступних для дорослих речей або дій.
Дослідження засвідчило, що чим бідніше була сім’я, тим слабкішим був зв’язок гіпокампа дитини з іншими ділянками головного мозку. Цей зв’язок був обернено пропорційним — чим багатшою була родина, тим більш розвинутими були мозкові зв’язки.

 

А В РОСІЇ ПЕРЕМОГЛИ ВІРУС ЕБОЛА

Міністр охорони здоров’я РФ Вероніка Скворцова заявила, що російська вакцина проти вірусу Ебола буде представлена на конференції ВООЗ, що проходитиме в Женеві.
Зараз фахівці готові до того, щоб узяти участь у порівняльному дослідженні та підтвердити ефективність російського препарату проти лихоманки Ебола, повідомила міністр. За словами чиновника, патент на вакцину буде належати її розробникам і Росія матиме ексклюзивні права щодо даного препарату, підкреслила Скворцова.
Нині масштаб виробництва вакцини дозволяє виробляти великі партії — до 10 тисяч ампул на місяць.
Дослідники вже отримали заявки на препарат, що надійшли з Інституту Пастера (Гвінея). Враховуючи, що одна з двох розроблених вакцин може застосовуватися для людей із ВІЛ, експерти сподіваються на довгострокову й продуктивну співпрацю з іншими країнами.


ЩО ВАЖ­ЛИ­ВІ­ШЕ: ПРА­ВИ­ЛА ЧИ ЖИТ­ТЯ ЛЮ­ДИ­НИ?

Учениця техаської середньої школи Індія Раш була відсторонена від навчання після обміну своїм інгалятором з іншою ученицею, хворою на астму. Дівчині загрожує до 30 днів навчання в альтернативній школі як покарання.
Дівчина поділилася своїм інгалятором з однокласницею, яка почала задихатися на уроці фізкультури. За це дівчину відсторонили від уроку і направили до директора, після чого вона була виключена зі школи і покарана місячним навчанням в альтернативному навчальному закладі.
Згідно з правилами школи дівчина здійснила обмін контрольованою речовиною, що відпускається за рецептом, з іншою людиною. Препарати, що входять до складу вмісту інгалятора, належать до таких речовин.
Прес-секретар шкільного округу Гарленд заявив, що ступінь тяжкості астматичного нападу однокласниці не знімає з Індії Раш відповідальність за обмін рецептурним препаратом з іншою людиною.
Індія пояснила свій вчинок бажанням врятувати життя іншої людини. За словами дівчини, вона не хотіла зробити що-небудь погане.
Ну хто ж їй повірить, адже правила важливіші!

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».