Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Травень 2015 20:57

Читання дітям казок перед снов розвиває їхній мозок

Rate this item
(0 votes)

Американські дослідники з Медичного центру дитячого госпіталю Цинциннаті довели, що читання на ніч дитині казок розвиває в неї ділянки мозку, пов’язані з навчанням, пише Meddaily.
У дослідженні взяли участь 19 здорових дітей у віці від 3 до 5 років. Близько 40 відсотків малят жили у малозабезпечених сім’ях. Батьків опитали на предмет того, чи часто вони читають дітям казки перед сном, які книги обирають, як вони спілкуються і грають із дітьми. Після чого мозок усіх дітей просканували, поки ті у навушниках слухали казки.


Науковці встановили, що в дітей, яким найчастіше читали вдома, виявилася вищою активність мозку в ділянках, пов’язаних із семантичною переробкою (здатністю вилучати зміст із того, про що йдеться). Ці зони мозку відповідальні за мову і читання. Результати не змінилися після того, як дослідники врахували відмінності у рівні доходів сімей учасників. Зв’язок залишився тісним.
Експерти вважають, що дошкільний вік є критичним періодом розвитку мозку. Отож дуже важливо не втратити цей момент.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».