Економіка
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Грудень 2018 09:27

Зросли безготівкові платежі українців за кордоном

Rate this item
(0 votes)

Подорожуючи за кордоном, українці все більше переходять на безготівкові розрахунки, цьогоріч кількість оплат із використанням платіжних карток зросла на 55% порівняно з минулим періодом.
Про це йдеться в дослідженні компанії Mastercard щодо найпопулярніших туристичних напрямків і способів розрахунку по всьому світу, що є в розпорядженні Укрінформу.
«Українці в подорожах за кордоном усе більше переходять на кешлес. Цього року кількість оплат з використанням платіжних карток зросла на 55% порівняно з минулим періодом», — ідеться в повідомленні.

У компанії зазначають, що трендом сезону-2018 стали безконтактні оплати за допомогою смартфонів та інших гаджетів із NFC. У період гарячого відпускного сезону (червень-жовтень 2018 року) українці здійснили у 88 разів більше NFC-оплат за кордоном, аніж за цей самий період минулого року.
Така тенденція пояснюється зростанням популярності цифрових гаманців у середині країни. Із запуском глобальних сервісів Google Pay, Apple Pay та Garmin Pay українці отримали можливість розраховуватися безконтактно телефоном у будь-якому куточку світу, де є безконтактні термінали — навіть у тих країнах, де зазначені глобальні сервіси ще не представлені.
У ТОП витрат українців за кордоном — шопінг. На це йде близько третини всього бюджету подорожі. Окрім того, значні статті безготівкових витрат — це харчування (майже 25%) включно з розрахунками у супермаркетах — 13%, ресторанах і барах — 11% та проживання — 14%.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».