Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Жовтень 2018 11:02

Помер Роман Карцев

Rate this item
(0 votes)

Відомий артист Роман Карцев помер у вівторок, 2 жовтня, на 80-му році життя. У Московському театрі мініатюр під керівництвом Михайла Жванецького уточнили, що Карцев помер у лікарні після тривалої хвороби.
Роман Карцев (справжнє прізвище Кац) народився 20 травня 1939 року в Одесі. У 1960 році він отримав запрошення в самодіяльний студентський театр «Парнас-2» при Одеському інституті інженерів морського флоту.

Там він познайомився з майбутнім постійним партнером Віктором Ільченком та автором текстів Михайлом Жванецьким. У 1972 році заочно закінчив акторський факультет «ГИТИСа».
У 1979 році Карцев та Ільченко переїхали до Москви. З 1987 року гумористичний дует став виступати в Московському театрі мініатюр під керівництвом Михайла Жванецького.
Карцев знявся у багатьох популярних фільмах, серед яких «Собаче серце» (Швондер), «Біндюжник і Король» (Лазар Боярський, жених Двойри), «Небеса обітовані» (Соломон), «В стилі jazz» (таксист).

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».