Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Листопад 2015 11:12

«Той, що йде за сонцем» у столичній галереї «Дукат»

Rate this item
(0 votes)

У но­вій сто­лич­ній га­ле­реї «Ду­кат» від­кри­ла­ся ви­став­ка «Той, що йде за Сон­цем», по­ві­дом­ляє i-pro.kiev.ua. До неї увій­шли ро­бо­ти ле­ген­дар­но­го ки­їв­сько­го мит­ця Ана­то­лія Ли­ма­рє­ва. В екс­по­зи­ції, що має рет­рос­пек­тив­ний ха­рак­тер, пред­став­ле­но по­над 30 ро­біт кін­ця 1950-х — по­чат­ку 1980-х ро­ків із зі­бран­ня сім’ї ху­дож­ни­ка.
Роботи одного з найяскравіших митців покоління 1960–1970-х украй рідко виставлялися на огляд широкого загалу. За життя не відбулося жодної персональної виставки Лимарєва та й надалі їх пройшло всього дві: остання — у 1999 році.
Ім’я Анатолія Лимарєва добре відоме серед художників та мистецтвознавців, але постать геніального митця залишається маловідомою в контексті українського мистецтва другої половини ХХ століття.

Його художній стиль не відповідав вимогам соцреалістичної естетики, і саме тому твори Лимарєва так рідко експонувалися на художніх виставках.
За словами Анни Лимарєвої, доньки митця, яка є одним з ініціаторів виставки, «для нього важливо було, як його сприймають, але це не заважало творчості. Адже саме у творчості він абсолютно чітко знав, чого хоче, і прямував до цього, безкінечно вдосконалюючись».
Друзі майстра згадують, що всі свої живописні твори Лимарєв вважав незавершеними, тому час від часу повертався до полотен, дописуючи їх. Це був своєрідний нескінченний діалог із власними творами, які жили та змінювалися разом з автором.
Відвідати виставку «Той, що йде за Сонцем» можна буде до 15 грудня.

 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».