Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 25 Сiчень 2018 13:33

Петро Порошенко готується виграти президентські вибори 2019 року

Rate this item
(0 votes)

Жур­на­ліс­ти діз­на­ли­ся, хто з по­лі­ти­ків мо­же взя­ти­ся за ро­бо­ту у шта­бі Пет­ра По­ро­шен­ка та які зав­дан­ня сто­ять пе­ред коман­дою Пре­зи­ден­та, щоб він за­ли­шив­ся на по­са­ді на дру­гий строк.

Петро Порошенко планує виграти президентські вибори 2019 року. Перші виборчі наради на Банковій відбувалися ще влітку 2016 року. Вони мали формальний характер: на них обговорювалася свіжа соціологія, озвучували прізвища інших можливих кандидатів.

Як пише ТСН. ua, тепер перед Порошенком стоять цілком конкретні завдання. Його команда планує сформувати виборчий штаб і працювати на перемогу. «Він живе за правилом бізнесу: бери все, але нічого не віддавай», — коротко характеризує амбітність Порошенка один із його соратників, якого цитує ТСН. ua.
На шляху до перемоги Порошенка стоїть Юлія Тимошенко. За результатами грудневого соцопитування Фонду «Демократичні ініціативи» й соціологічної служби Центру Разумкова, 12,1% виборців готові голосувати за Тимошенко, в той час як за Порошенка — 10,2%.
Через це політтехнологи Банкової обдумують варіанти, як знизити рейтинги конкурентів Порошенка і підбирають зручних претендентів для другого туру виборів. В АП шукають вигідного технічного кандидата для другого туру.
За даними ТСН. ua, такими називають Юрій Бойка, Вадима Рабіновича та Олега Ляшка. Однак за умови падіння рейтингу Порошенка практично у кожного з них є шанси стати для влади неприємним сюрпризом і, можливо, навіть вийти в другий тур без чинного Президента.
Ще одна прикрість команди Порошенка — небажання Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана бути VIP-агітатором Президента. Людиною, яка могла б донести до виборців у всій країні, що реальні позитивні зміни в державі — заслуга першої особи.
ТСН. ua пише, що найбільш імовірним кандадитом на керівництво штабом є секретар РНБО Олександр Турчинов. По-перше, у нього серйозний досвід ведення виборчих кампаній і значний політичний авторитет. По-друге, присутність секретаря РНБО у штабі Порошенка завадить неочікуваним атакам з боку «Народного фронту», який відверто незадоволений Президентом. У самого Турчинова інформацію про штаб коментувати поки що відмовляються.
Давати офіційні коментарі і розкривати нюанси передвиборчої кампанії Президента ніхто з його близького оточення так само не хоче — Порошенко сприймає це як гру на боці конкурентів.
Один зі старих членів команди Президента прогнозує, що до роботи в штабі долучать народного депутата з фракції БПП Ігоря Гриніва (відповідає за стратегію та соціологію), міністра інформаційної політики Юрія Стеця (відповідає за медійний напрям і стратегію), Ігоря Райніна (має вплив на очільників ОДА), Сергія Березенка (відповідає за роботу в «полях» через осередки партії БПП).
Так само до роботи штабу можуть залучити народного депутата з фракції НФ Вікторію Сюмар. Вона близька до Турчинова і 2015 року вже працювала з партією БПП на місцевих виборах під слоганом «Збережемо країну».
За інформацією ТСН. ua, зараз на столі Президента лежать три стратегії, тобто чіткі поради, як перемогти на президентських виборах — авторства Ігоря Гриніва, Вікторії Сюмар та Юрія Стеця. Жодної з них він не дотримується у повному обсязі та грає у власну гру.
У найближчій перспективі він збирається зайнятися діалогом з виборцями. Тобто їздитиме Україною, проводитиме зустрічі з активістами, де розповідатиме про власні реформи і заслуги.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».