Земля і люди
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 26, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Жовтень 2018 10:39

Пілотів для французьких вертольотів готуватимуть у Кременчуку

Rate this item
(1 Vote)

Угода про закупівлю Україною 55 французьких вертольотів Airbus Helicopters для вертолітної служби порятунку та реагування на надзвичайні ситуації, яку в Україні планують створити, на загальну суму контракту близько 551 млн євро стала новиною, яку все ще обговорюють у суспільстві.
І не тільки з огляду на масштаб закупівлі та амбіції влади щодо створення нової служби, але й через те, що багатьох українців не менш цікавить технічна сторона справи. Зокрема, де готуватимуть пілотів для іноземних гвинтокрилів — в Україні чи за кордоном та чиї фахівці обслуговуватимуть зарубіжні машини.

Відповіді на ці запитання надав міністр МВС Арсен Аваков, який днями навідався до Кременчука (Полтавська область). До наддніпрянського промислового міста міністр та група посадовців, які його супроводжували, прилетіли двома вертольотами.
Після приземлення урядовці одразу попрямували до Кременчуцького льотного коледжу, де А. Аваков ознайомився з навчальною базою закладу, оглянув аудиторії, мав зустріч із викладачами та курсантами тощо.
Як з’ясувалося, головною метою робочої поїздки міністра МВС стало ознайомлення з роботою коледжу та умовами підготовки там пілотів для вертольотів.
Поділився А. Аваков і планами щодо майбутнього закладу, де вже багато років готують вертолітників не лише для України, але й для інших країн. Так, за словами високого столичного гостя, в планах уряду — передати Кременчуцький льотний коледж із підпорядкування Міністерства освіти до системи навчальних закладів МВС.
«Кременчуцький льотний коледж стане основною базою для підготовки пілотів, технічного та сервісного персоналу системи авіаційної безпеки МВС. Окрім цього, наші фахівці проходитимуть курси спеціального навчання у Франції на базі освітніх центрів Airbus Helicopters, — заявив міністр МВС.
Ми отримаємо якісно новий рівень фахівців, які виконуватимуть завдання з аеромедичної евакуації, пошуково-рятувальних операцій, поліцейську компоненту та захисту державного кордону...»
А. Аваков також розповів, що перед тим як відвідати Кременчук, він побував у Ніжині (Чернігівська область), де теж вивчав питання, пов’язане з технічною експлуатацією французьких вертольотів, які перебуватимуть на озброєнні МВС.
За словами міністра, в Ніжині планують розташувати сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС. Там обслуговуватимуть гвинтокрили для служби з питань надзвичайних ситуацій, прикордонників, Національної гвардії та поліції.
Сервісне та технічне обслуговування потребує спеціальних умов та підготовлених спеціалістів, адже нові вертольоти оснащені новітньою спецтехнікою, системами відеоспостереження тощо.
А. Аваков відвідав Ніжин невипадково, адже там дислокується спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.
Кременчуцьким вертолітникам міністр розповів, що 2018 року на потреби МВС виділяють перші чотири вертольоти з Франції. Три гвинтокрила працюватимуть у ДСНС і будуть переобладнані для медичної евакуації, аварійно-рятувальних операцій та боротьби з пожежами. Четвертий вертоліт передадуть на потреби Нацгвардії. Пілотів для цих машин уже навчають у Франції.

Олександр БРУСЕНСЬКИЙ,
м. Полтава
Фото прес-служби
МВС України

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».