Наука і техніка
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Березень 2016 19:57

Українці візьмуть участь у розробках для NASA

Rate this item
(0 votes)

Наприкінці квітня у Києві українці працюватимуть над реальними завданнями NASA, вирішенням яких зараз займаються фахівці космічних агентств, повідомляє life.pravda.com.ua. Відбудеться це під час щорічного 48годинного хакатону NASA SpaceApps Challenge, запланованого на 23є та 24 квітня, повідомляє пресслужба організаторів.
Цього року Україна вперше приєдналася до глобального руху розробників у сфері космічних досліджень. Результатами роботи учасників хакатону стануть працюючі прототипи. Хакатон проводитимуть з ініціативи та за інформаційної підтримки відкритої програми Національного агентства США з аеронавтики і досліджень космічного простору NASA Incubator innovation programm. До участі запрошують інженерів, розробників, дизайнерів, підприємців, фахівців з робототехніки, аналітиків з обробки даних та студентів.

Цьогорічні проекти охоплюють теми аеронавтики, космічної станції, подорожей на Марс, Землі, Сонячної системи і космічного простору, технологій. Завдання для учасників NASA публікує рівно за місяць до початку заходу. Умови хакатону не передбачають спеціальних вимог до учасників, взяти участь зможуть усі охочі. Є можливість віртуально брати участь у проектах. Розробники зможуть використовувати API для доступу до найрізноманітніших даних NASA.
Результати роботи після завершення хакатону оцінить журі, до складу якого увійдуть Леонід Каденюк, Клим Чурюмов і Анатолій Відьмаченко, а також ментори з різних областей.
Два проекти будуть номіновані на міжнародний конкурс, в рамках якого протягом трьох тижнів глобальне журі за участю експертів NASA визначить переможців у спеціальних категоріях. Результати хакатону — проекти і вихідні коди — будуть опубліковані NASA у відкритому доступі.
«Світу потрібні нові ідеї. Ми хочемо зібрати разом і об’єднати зусилля ентузіастів та інноваторів для вирішення практичних завдань, які стоять перед людством у галузі дослідження космосу і Землі. Ми прагнемо створити українську космічну спільноту для просування України як повноправної космічної держави з величезним новаторським потенціалом», — заявив організатор та один із менторів київського NASA SpaceApps Challenge Андрій Бєгунов.
2 квітня відбудеться підготовчий тренувальний збір хакатону Т3 BootCamp, під час якого Каденюк, Чурюмов і Відьмаченко поділяться з учасниками досвідом своїх досліджень.
NASA SpaceApps Challenge вперше відбувся у 2012 році.
У 2016 році про свою участь у всесвітній події заявили 180 міст з усього світу, в тому числі Київ і Кіровоград.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».