№ 20 (24067)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Який режисер не мріє мати свій театр? Їй пощастило. Можливо, допомогла «перебудова», скоріше — відданість улюбленій справі. У це важко повірити, але у 80-х у столиці театральним студіям, щойно створеним, пропонували маєтки на найживописнішій вулиці Києва. Так на Андріївському узвозі з’явилося «Колесо».

Наша співрозмовниця — чарівна й тендітна жінка, яка вже ось 30 років очолює театр. Актриса, режисер і художній керівник-директор Театру «Колесо», що на Андріївському узвозі, народна артистка України Ірина Кліщевська.

Published in Культура

РЕКОРДИ

Оригінальний рекорд поставили на Львівщині: у селі Стрілки Старосамбірського району 237 сопілкарів одночасно виконали Державний гімн України, повідомляє radiokultura.org. Приурочили захід до 200-річчя від дня народження автора його мелодії — отця Михайла Вербицького, який свого часу був парохом у цьому селі.
Аби надати моменту ще більшої урочистості, музиканти у вишиванках вишикувалися у формі тризуба.

Published in Розмаїття
П'ятниця, 15 Травень 2015 18:34

27-метрова картина про Євромайдан

ПОДІЇ

Історію Євромайдану покаже робота 33-річного художника з Івано-Франківська Романа Бончука, повідомляє gazeta.ua. Над нею митець працює з квітня 2014-го. Вона сягатиме 27 м завширшки, матиме вигляд діорами і міститиме живопис та скульптури.
За словами художника, діорама — старий спосіб відтворення історичних подій з ефектом присутності. В її основі — дерев’яний каркас, увігнутий із боків, на ньому полотно заввишки 3,5 м. Митець пише олійними й акриловими фарбами. Постаті чи предмети на передньому плані переходять у скульптури.

Published in Розмаїття
П'ятниця, 15 Травень 2015 18:31

Мона Ліза на паркані

ДИВА

У селі Бобриця, що на Київщині, художники розмалювали сіру бетонну огорожу одного з будинків. Шестеро митців розфарбували її у різні відтінки кольорів найвідомішого шедевра Леонардо да Вінчі. Якщо сфотографувати кожну секцію окремо і з’єднати всі знімки в суцільне зображення — отримаємо зображення Мони Лізи, повідомляє 5.ua.
До роботи професійних художників також долучилися з десяток місцевих мешканців. Вони кажуть, що довжелезний розфарбований паркан таким чином стане повноцінним місцевим арт-об’єктом.

Published in Розмаїття
П'ятниця, 15 Травень 2015 18:17

Історичні костюми в музеї Ханенків

СТОЛИЦЯ

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків і дизайн-студія «Десяте королівство» презентували виставку «Історичний костюм у творах мистецтва та в авторських реконструкціях», повідомляє i-pro.kiev.ua. Експозицію складають твори з колекції музею та близько тридцяти авторських реконструкцій історичних костюмів.
Серед історичних реконструкцій, виконаних майстрами дизайн-студії «Десяте королівство», можна побачити, зокрема, модель сукні інфанти Маргарити. Реконструкції розміщено поряд із картинами і скульптурами відповідних країн та епох.

Published in Розмаїття
П'ятниця, 15 Травень 2015 18:13

Мультимедійна виставка #VKRAINA

ЕКСПО

У музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва відкрилася мультимедійна виставка #VKRAINA, повідомляє i-pro.kiev.ua з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації. В експозиції представлено європейські мапи XVI–XVIII ст. із приватної колекції Андрія Осадчука та патріотичні сукні Міли Негру — молодої української дизайнерки, котра вміло поєднала стильний одяг і топографічний матеріал.
XVI–XVIII ст. — золота доба розвитку нової європейської картографії. У цей час географічні карти мали не лише практичне застосування в освіті та військовій справі, а й відповідали за формування політичного, культурного, географічного образу держави і створювалися як окремі мистецькі твори.

Published in Розмаїття

Туринський «Ювентус» зіграє з «Барселоною» у фіналі футбольної Ліги чемпіонів УЄФА. Каталонці ще минулого тижня створили для себе комфортний гандикап у двобої з мюнхенською «Баварією». Натомість доля другої путівки визначилася у драматичному протистоянні туринців із мадридським «Реалом», в якому інтрига зберігалася до останніх хвилин.
Минулого тижня на своєму полі футболісти «Старої сеньйори» (таке прізвисько здавна має «Ювентус») довели свою перевагу з рахунком 2:1. Для єврокубків такий результат є досить хитким — команді, що програла, достатньо виграти 1:0 і пройти до наступного раунду за рахунок виїзного м’яча.
Саме такий рахунок у Мадриді на стадіоні «Сантьяго Бернабеу» запалив на 23-й хвилині Кріштіану Роналду, коли той реалізував пенальті.

Published in Футбол

У Чехії добігає кінця щорічне хокейне свято — чемпіонат світу, який щороку збирає 16 найкращих збірних світу. У четвер відбулися чвертьфінальні поєдинки, півфінали заплановані на суботу, фінал і зустріч за третє місце — в неділю.
Чимало несподіванок на світовій першості сталося вже на стадії групових турнірів. З’ясувалося, що словацька збірна, яка 2002 року вигравала цей турнір, нині не просто залишила елітарну групу (до якої традиційно зараховують хокеїстів США, Канади, Росії, Швеції, Фінляндії та Чехії), а й до чільної вісімки не потрапила. У групі В словаків обійшли білоруси, для яких це змагання видалося фантастичним — чого варта хоча б перемога над американцями (5:2).

Published in Хоккей
П'ятниця, 15 Травень 2015 17:45

«ЗОРЯ» зупиняє «ДНІПРО»

23-й тур фут­боль­но­го чем­піо­на­ту Ук­раї­ни у Прем’єр-лі­зі став най­ре­зуль­та­тив­ні­шим у ни­ніш­ній пер­шо­сті. Коман­ди спро­мог­ли­ся за­би­ти у во­ро­та су­пер­ни­ків 32 м’ячі. За­га­лом для чем­піо­на­тів Ук­раї­ни най­біль­ший по­каз­ник — 37 м’ячів (29-й тур се­зо­ну 1999/2000 рр.), од­нак вар­то пам’­ята­ти, що то­ді іг­ро­вий день на­лі­чу­вав 8 мат­чів, а не 7, як ни­ні. Се­ред ре­зуль­та­тів вар­то від­зна­чи­ти пе­ре­мо­ги з ве­ли­ким ра­хун­ком «Ди­на­мо» та «Шах­та­ря», а та­кож до­маш­ню по­раз­ку ще од­но­го пре­тен­ден­та на зо­ло­ті на­го­ро­ди пер­шо­сті — дніп­ро­пет­ров­сько­го «Дніп­ра».

У першому матчі туру ужгородська «Говерла» на своєму полі приймала чинного чемпіона — донецький «Шахтар». Склад господарів прогнозовано зазнав відчутних змін у бік підсилення, проте кількох досвідчених виконавців, спроможних взяти на себе лідерські ролі, знову не було навіть у запасі. «Шахтар» розпочав просто блискуче.

Published in Футбол

Багатокомпонентну терапію, діалектичну поведінкову терапію (ДПТ) орієнтовано на людей, у яких виявлена схильність до самогубства або які ледве регулюють свої емоції та мають кілька серйозних психічних розладів.
ДПТ складається з індивідуальної терапії, навчання навичкам групи, телефонного консультування й методів терапевтичних консультацій команди. Компонент і навички навчальних груп включають у себе домашню роботу. Домашнім завданням для пацієнтів є практика і використання поведінкових навичок, що зустрічаються у повсякденному житті.

Сторiнка 1 iз 4

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».