№ 22 (24172)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

63-Я БИТВА ЗА ФУТБОЛЬНИЙ КУБОК ЧЕМПІОНІВ: НСК «ОЛІМПІЙСЬКИЙ», КИЇВ, УКРАЇНА

26 травня столиця України приймає фінал чоловічої футбольної Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2017/2018 «Реал» (Мадрид, Іспанія) — «Ліверпуль» (Англія), а двома днями раніше у Києві пройде вирішальний матч ЛЧ у жінок між німецьким «Вольфсбургом» та французьким «Ліоном».

Представники сильної статі зіграють уже 63-й фінал і 23-й після того, як Кубок європейських чемпіонів перейменували в Лігу чемпіонів. Утім, найпрестижніший клубний турнір під егідою Союзу європейських футбольних асоціацій вартий того, аби про нього розповіли докладніше.

Published in Футбол

У недавньому інтерв’ю для зарубіжних ЗМІ професор психології Північно-Східного університету в Бостоні Ліза Фельдман Барретт дала кілька порад літнім людям для збереження пізнавальних навичок якомога довше.
Вона запевняє, що людям слід регулярно вивчати щось нове, навіть якщо воно перестане подобатись або набридне, все одно треба продовжувати розумові зусилля для його освоєння. Цей рівень напруги якраз і пов’язаний зі збільшенням роботи мозку, а в підсумку когнітивні навички будуть покращені.

Науковці з’ясували, що порушення біологічного ритму організму може провокувати ризик перепадів настрою. Біологічний годинник впливає на кожну клітину тіла організму. У процесі своєї роботи він також безперервно зазнає змін нарівні з клітинами тіла.
Учені в рамках дослідження, проведеного психіатричною лабораторією Ланцет, в якому взяла участь 91 тисяча осіб, установили, що порушення біологічного ритму пов’язані з розвитком депресії, біополярних розладів та іншими проблемами.

Особлива кров мешканця Австралії допомогла запобігти багатьом хворобам і врятувати життя понад 2 мільйонам новонароджених дітей. Таку кров використовують для виробництва ліків, які здатні усувати проблеми, що загрожують життю немовлят.

Але у чому ж особливість крові цієї людини і як медпрепарат, виготовлений із неї, може врятувати немовлят?

АНОНС НОВИНОК ВІД ВИДАВНИЦТВА «НОРА-ДРУК», ЩО ВЖЕ 
З 30 ТРАВНЯ БУДУТЬ ПРЕДСТАВЛЕНІ НА КНИЖКОВОМУ ФЕСТИВАЛІ

Українське книговидавництво розвивається потужно і якісно, кожен рік відкриваючи нових авторів та радуючи цінителів хорошої літератури свіжими книгами від письменників, імена яких уже добре відомі.

Що запропонує на VІІI Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» своїм читачам видавництво «Нора-Друк», Укрінформу розповів його співзасновник Микола Кравченко.
«Серед книжкових новинок, що вийшли друком до початку «Книжкового Арсеналу», слід у першу чергу відзначити новий роман Ірен Роздобудько «Прилетіла ластівочка», — розповів Кравченко.

Published in Культура

Ігор Завадський — український акордеоніст, виконавець творів класичної музики. Заслужений артист України, переможець міжнародних конкурсів у Франції, Італії, Ірландії, Іспанії.

Ігор Завадський — перший український акордеоніст, який потрапив до Книги рекордів України як єдиний володар трьох «Золотих лір» — головних призів міжнародних конкурсів акордеоністів. Він — перший український музикант, який потрапив до Книги рекордів Гіннесса (Канада).

Published in Культура

Наша країна напрацьовує цінний досвід миротворчої діяльності. Велику допомогу в цьому покликаний надати Проект Євросоюзу «Жінки просувають зміни, відновлення миру і запобігання конфліктам на регіональному рівні в Україні». Віднедавна він розгортає свою роботу у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській та Хмельницькій областях.
До реалізації Проекту залучена інтернаціональна команда. Вона складається з вітчизняних фахівців, які представляють Український жіночий фонд, Інформаційно-консультативний жіночий центр, а також з експертів литовського Центру сприяння рівності. Партнери з Вільнюса переконані, що цей досвід буде корисним не лише для України, але й для країн Євросоюзу.

Published in Свiт жiнки
П'ятниця, 25 Травень 2018 10:54

Військові моряки отримають "Лань"

Планується, що ракетний катер під такою назвою надійде на озброєння у першій половині 2019 року. Це, на думку представників наших ВМС, дасть змогу змінити баланс сил на морі: «Лань» буде оснащена протикорабельними ракетами «Нептун», здатними ефективно вражати більшість типів військових кораблів, які діють у Чорному морі.
За словами командувача ВМС віцеадмірала Ігоря Воронченка, подібні катери стануть основою ударного потенціалу концепції «Москітних сил», прийнятої ВМС за основу розвитку на найближчі роки.

Published in Військо

ПЕ­РЕД­БА­ЧАЄ­ТЬ­СЯ, ЩО ДО КІН­ЦЯ ПО­ТОЧ­НО­ГО РО­КУ НА­ШІ АР­МІЙ­ЦІ СТА­НУТЬ УЧАС­НИ­КА­МИ БІЛЬШ ЯК 20 МІЖ­НА­РОД­НИХ ВІЙ­СЬ­КО­ВИХ НА­ВЧАНЬ

Українці удосконалюватимуть бойову майстерність зі своїми колегами з Румунії, Німеччини, Болгарії, Польщі і Литви на теренах цих країн.

В Україні ж навчання відбуватимуться на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області, на річці Тиса, в дельті Дунаю, в акваторії Чорного моря, на військових аеродромах та інших військових об’єктах Міноборони.

Published in Військо

За радянських часів військові комісаріати вважалися такими собі «райськими куточками», а тих, кому випадало проходити в них службу, щасливчиками.

Певна частина правди в таких твердженнях була, оскільки порівняно з бойовими частинами офіцери-військкоматівці не брали участі в польових виходах, не кажучи вже про навчання, мали гарантовані вихідні і навіть нормований робочий день, чим були обділені їхні колеги.

Published in Військо
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».