№ 35 (24238)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Вересень 2019 16:36

Збірна України врятувалася...

Національна збірна України з футболу в перерві між відбірковими матчами чемпіонату Європи-2020 провела товариський поєдинок із командою Нігерії.
Контрольний матч Україна — Нігерія на 31-тисячному стадіоні «Дніпро Арена» в Дніпрі завершився внічию з рахунком — 2:2.
Команда Андрія Шевченка зуміла відіграти два голи у нігерійців. До перерви м’ячі у ворота Андрія Луніна забили Айоделе Аделеє, який відзначився на 4-й хвилині, і Віктор Осімхен (34, із пенальті). У другому таймі паритет установили Олександр Зінченко (78) та Роман Яремчук (80).
Андрій Шевченко на післяматчевій прес-конференції відзначив потужну підтримку вболівальників на «Дніпро Арені», а також підкреслив важливість цього поєдинку.

Published in Футбол
П'ятниця, 13 Вересень 2019 16:34

Гра інтелектуалів

Уже рік, як в Україні покер офіційно визнано видом спорту. Й наприкінці вересня нас чекає історична подія: вперше в нашій країні пройде чемпіонат Європи зі спортивного покеру — European Nations Cup!

Змагання відбудуться у конгрес-холі київського готелю «Братислава» 24–27 вересня за сприяння Міністерства культури, молоді та спорту України, Міжнародної федерації спортивного покеру та Всеукраїнської федерації спортивного покеру.

Футболісти національної збірної України обіграли у суботу, 7 вересня, в гостях команду Литви (3:0) у групі В кваліфікації чемпіонату Європи 2020 року.

Матч на 5-тисячному стадіоні ЛФФ у Вільнюсі пройшов за тотальної переваги підопічних Андрія Шевченка. М’ячі забили Олександр Зінченко (7-а хвилина), Марлос (27) та Руслан Малиновський (62), повідомляє Укрінформ.
Зустріч обслуговували судді з Боснії і Герцеговини. Головний арбітр — Ірфан Пельто, лайнсмени — Сенад Ібрісімбегович та Давор Бельж, четвертий рефері — Драган Петрович.
Це вже шоста перемога українців над литовцями в очному протистоянні національних збірних у 9 матчах. Були також два виграші прибалтійської команди та одна нічия.

П'ятниця, 13 Вересень 2019 16:30

Як боротися з болем у шиї і плечах?

Сильний біль у шиї або плечах — проблема, з якою стикається багато хто з нас. Необов’язково для цього потрапляти у ДТП або мати аномальні хребці. Неправильна організація робочого місця, малорухлива робота, високі фізичні навантаження — ось звичайні речі, від яких шия починає спочатку порипувати, а потім хворіти.
З віком остеохондроз може ускладнюватись, а наявність захворювань внутрішніх органів здатна додати проблем вашій шиї.
Чи не краще почати позбавлятися від болю, поки він не став занадто нестерпним? Про це ми поговорили з фахівцем — лікаремортопедом Галиною Василівною ГУДЗЮК.

Валерій Галан — людина неординарна: закінчив Рязанське вище десантне училище і Академію ім. М. Фрунзе — найелітніші військові виші колишнього СРСР. Службу проходив у не менш елітних підрозділах Головного розвідувального управління Радянського Союзу, так відверто описаного Віктором Суворовим в «Акваріумі». Двічі воював в Афганістані. Знявши погони, став успішним бізнесменом, реалізувавши кілька проектів.
А нещодавно заснував Музей «Становлення української нації», прагнучи, за його словами, пробудити національну свідомість багатьох українців.

Published in Вітальня
П'ятниця, 13 Вересень 2019 16:23

Перший художній фільм про Стуса

У кінотеатрах відбулася прем’єра українського художнього повнометражного фільму «Заборонений» про життя і смерть відомого поета-шістдесятника, правозахисника, Героя України Василя Стуса та його боротьбу з радянською системою.

Ця історія розповідає про останні дні життя поета та його загадкову смерть у радянському таборі 4 вересня 1985 року. Також у біографічній стрічці показано процес становлення Василя Семеновича як поета та борця за українську культуру. Зосереджується увага на марних спробах тоталітарної радянської влади спокусити поета продати душу за «свободу». Багато в чому у стрічці автори віддзеркалюють сучасні події в Україні.

Published in Культура

17 ВЕ­РЕС­НЯ — 155 РО­КІВ ВІД ДНЯ НА­РО­ДЖЕН­НЯ МИ­ХАЙ­ЛА МИ­ХАЙ­ЛО­ВИ­ЧА КО­ЦЮ­БИН­СЬКО­ГО (1864–1913), УК­РА­ЇН­СЬКО­ГО ПИСЬ­МЕН­НИ­КА І ГРО­МАД­СЬКО­ГО ДІ­ЯЧА

«Дивовижною людиною був цей Коцюбинський!..» — констатує в одній із публікацій літературознавець Алла Диба. Таку оцінку зустрічаємо у працях інших дослідників та науковців.
Мабуть, усім зрозуміло, що мається на увазі не тільки літературний талант Михайла Михайловича, а йдеться про нього як про особистість, яка зуміла досягти недосяжного для більшості з нас. І це дійсно так!

Published in Особистість
П'ятниця, 13 Вересень 2019 16:12

Торгівля людьми не має кордонів

Дотепер людству не вдається позбутися такого негативного явища, як торгівля людьми. На жаль, воно торкається й України. Щороку чимало наших співвітчизників стають жертвами торгівлі людьми з метою трудової та інших видів експлуатації.

Не завжди це відбувається за кордоном. Відповідні випадки дедалі частіше фіксуються і на території нашої країни. Тож така небезпека може чатувати на будь-кого і будь-де.
Про це йшлося під час недавнього засідання дискусійного клубу «Правокатор», яке було ініційоване ГО «Ла Страда-Україна» та відбулося за участі Урядової уповноваженої з питань гендерної політики, представників Координаційного центру безоплатної правової допомоги, міжнародних та громадських організацій, правоохоронних органів.

Published in Безпека
П'ятниця, 13 Вересень 2019 16:08

Українські дороги: ремонт чи дерибан?

За даними Всесвітнього економічного форуму, який оцінював транспортну інфраструктуру, Україна посіла 130-е місце серед 137 країн. Тобто наші автодороги — серед найгірших у світі: 97% українських доріг перебувають у незадовільному стані, а понад третина з них потребує капітального ремонту. Причому це стосується автошляхів загального користування як державного, так і місцевого значення.

Published in Проблема
П'ятниця, 13 Вересень 2019 16:01

В якій економіці живемо?

Україну часто порівнюють із Польщею: на початку 1990-х дві країни перебували на майже однаковому економічному рівні. Але потім ВВП на душу польського населення почав щорічно приростати на 4%, у нас — на 0,5%. Виходить, що Україна обрала не ту модель економічного розвитку, якщо так відстає від найближчої сусідки?

Фінансові аналітики зауважують, що нашу країну можна порівнювати з Польщею лише із суттєвими коефіцієнтами поправок, адже Польща стала частиною економічного і фінансового простору Європейського Союзу, членом ЄС.

Published in Економіка
Сторiнка 1 iз 2

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».