№ 30 (24233)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Українська тенісистка Еліна Світоліна потрапила до топ-10 найбільш високооплачуваних спортсменок світу за версією Forbes.
Еліна Світоліна посіла в рейтингу найбагатших спортсменок світу 9-е місце. Про це повідомляє Espreso.tv.
У період із червня 2018 року до червня 2019 року перша ракетка України заробила $6,1 млн, з яких $4,6 млн становили призові, а решту вона отримала за рекламними контрактами з виробниками спортивного екіпірування.

Published in Тенiс

Українська тенісистка Даяна Ястремська поділилася враженнями від своєї перемоги в другому колі турніру WTA серії Premier 5 у Торонто (Канада).
Даяна Ястремська після перемоги над Вікторією Азаренко, зокрема, зазначила, що у вирішальні моменти діяла цілеспрямовано, і в цьому була відмінність від її суперниці.
«Сьогодні я була наполегливою і дуже націлено грала кожен м’яч. Думаю, це допомогло мені заспокоїтись і грати у свій теніс. Мені здається, що у вирішальні моменти я діяла цілеспрямовано, в цьому між нами сьогодні була різниця.

Published in Тенiс

Український інтерконтинентальний чемпіон WBO з боксу у легкій вазі Денис Берінчик вважає, що найскладнішим суперником для його співвітчизника, абсолютного чемпіона світу у крузервейті Олександра Усика у суперважкому дивізіоні буде британець Тайсон Ф’юрі.

На думку Берінчика, чинний володар титулу WBС у суперважкій вазі Деонтей Вайлдер — також непередбачуваний боксер, повідомляє Sport Arena.
«Для Усика найскладнішим суперником буде Тайсон Ф’юрі, бо він непередбачуваний. Уайлдер теж незрозуміло звідки б’є.

Published in Бокс

Київське «Динамо» поступилося в першому матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів бельгійському «Брюгге» — 0:1. Про це повідомляє Укрінформ.

В першому таймі господар поля — «Брюгге» втілив свою незначну перевагу в один гол. На 37-й хвилині пенальті реалізував Ванакен.
На другий тайм у складі «Динамо» вийшли Циганков і новачок Жерсон Родрігес. Кияни домінували, створили кілька гольових моментів, але так і не зуміли забити такий необхідний м’яч на виїзді. 1:0 — перемога «Брюгге».

Published in Футбол
П'ятниця, 09 Серпень 2019 13:51

Що не варто їсти у спеку?

Подейкують, що їсти на вулиці і так досить ризиковано, а влітку через спеку небезпека отруєння зростає у рази. Через літню спеку людям доводиться ретельніше стежити за своїм здоров’ям, у тому числі змінювати звички харчування.
Улітку більшість продуктів потрапляє у розряд швидкопсувних. Особливо якщо це вулична їжа, яка готується і продається прямо на сонці.
Тому за роз’ясненнями щодо безпечного харчування у спеку ми звернулися до фахівця — лікаря-дієтолога Миколи Васильовича ГУНЬКА.

П'ятниця, 09 Серпень 2019 13:43

Українська Анна Маньяні

17 СЕРПНЯ — 80 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ІРИНИ ОЛЕКСІЇВНИ БУНІНОЇ (1939–2017), УКРАЇНСЬКОЇ АКТРИСИ

Справжні театрали і віддані радянські глядачі знають, що прізвище Бунін носив не тільки нобелівський лауреат і улюблений російський письменник, який подарував чудові твори, а й талановиті актори. Наприклад, Олексій Бунін — володар Сталінської премії і його єдина дочка Ірина — колишня вахтанговка і колишня провідна артистка Драмтеатру імені Лесі Українки.

І якщо хтось з юних читачів зовсім не пам’ятає її обличчя, то по ТВ його ще можна побачити. На ретроканалах. Наприклад, у надзвичайно популярному серіалі 70-х років минулого століття «Вічний поклик».

Published in Особистість

15 СЕРП­НЯ — 200 РО­КІВ ВІД ДНЯ НА­РО­ДЖЕН­НЯ ГРИ­ГО­РІЯ ПАВ­ЛО­ВИ­ЧА ГА­ЛА­ГА­НА (1819–1888), УКРА­ЇН­СЬКО­ГО ГРО­МАД­СЬКО­ГО І КУЛЬ­ТУР­НО­ГО ДІ­ЯЧА, МЕ­ЦЕ­НА­ТА

Потребу живої справи, що згасла лише зі смертю, він носив у самому собі. Головним же стимулом до прояву цієї потреби служило усвідомлення багатоскладових потреб часу.
Важке родинне горе не паралізувало, а, навпаки, підсилило в цій непересічній людині бажання служити суспільству й народу, і він, відгукуючись особистою працею, щедрими пожертвуваннями, сердечною участю на всілякі запити життя, ніби поспішав створити гідний пам’ятник собі й улюбленому синові, що рано пішов із життя...

Published in Особистість
П'ятниця, 09 Серпень 2019 13:22

До 200-річчя від дня народження Куліша

До 200-річчя від дня народження видатного українського письменника, фольклориста, етнографа, перекладача і громадського діяча Пантелеймона Куліша у Чернігові підготували дві виставки: одну — в бібліотеці, іншу — в музеї.
Про першу з цих виставок повідомляє Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка.
«7 серпня 2019 року Україна відзначає 200-річчя від дня народження видатного письменника Пантелеймона Олександровича Куліша.

Published in Культура

У Києві запрацював Музей «Становлення української нації», в якому представлено понад 100 воскових фігур видатних українців.
Про це йдеться на сторінці заходу у Fаcebook.
«100 фігур видатних українців — від княгині Ольги до сучасних видатних постатей нашої держави. Усі історичні сюжети у нашому музеї відтворено за описами істориків і підтверджено науковими організаціями. Зовнішній вигляд історичних постатей, їхній вік та одяг відповідають тому часу, коли відбувалася подія, показана в сюжеті, або тому періоду, коли вони були на піку своєї слави чи в період найбільшого піднесення.

Published in Культура

У Будинку творчості «Садиба Анатолія Марчука» у селі Козичанка Макарівського району, що на Київщині, відбулося п’ять мистецьких заходів: майстер-клас з акварельного живопису, два зведених живописних пленери «Козичанка — перлина Полісся» і «Макарів та околиці», симпозіум скульптури і персональна виставка господаря садиби.

Проведення пленерів на Макарівщині має давню історію. Їх започаткував батько художника Петро Марчук, який свого часу був директором школи і цікавився образотворчим мистецтвом. З 60-х років він запрошував на них студентів Київського художнього інституту.

Published in Культура
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».