Грудень
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 28 Грудень 2018 21:22

І знову про грип: будьмо готові!

Нещодавно МОЗ України повідомило: епідемічні пороги перевище$ но у 9 областях, утім, епідемії грипу немає. На жаль, від цієї хвороби загинуло вже двійко українців, а щотижня на грип та ГРВІ занедужують понад 200 тисяч людей. Тож фахівці вважають, що дуже важливо вакцинуватися, щоб отримати захист від грипу і тяжких ускладнень. Проте поки що успіхів тут небагато — лише понад 138 тисяч українців зробили щеплення від грипу. Навряд чи у цій справі будуть істотні зрушення — інерція величезна. Однак існують й інші методи боротьби та профілактики захворювання. Саме про них ми й попросили розповісти фахівця — лікаря-епідеміолога Галину Сіренко.

П'ятниця, 28 Грудень 2018 21:13

Бандера – це прапор

Степан Андрійович Бандера народився 1 січня 1909 року в галицькому селі Старий Угринів, на території королівства Галичини і Лодомерії, що входило до складу Авсро-Угорської імперії.

Published in Особистість

Заслужений академічний ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України відомий не тільки на теренах України, а й за кордоном. Він є учасником багатьох фестивалів і конкурсів, його артисти виступають і на міжнародній арені. А також у розташуванні армійських підрозділів — учасників операції Об’єднаних сил на сході країни. Про історію цього колективу, сьогодення розповідає художній керівник Ансамблю — головний диригент, полковник Дмитро Антонюк.

Published in Вітальня

Щоразу напередодні Нового року в суспільстві виникає дискусія про доцільність використання живих і штучних ялинок на зимові свята. Засоби масової інформації радо розкручують цю тему, стаючи на бік то одних, то інших прихильників новорічного деревця. Насправді дискутувати немає сенсу, оскільки свої плюси й мінуси мають обидва вподобання.

Published in Точка зору
П'ятниця, 28 Грудень 2018 20:55

Прикарпаття святкує Різдво

В Івано-Франківську після дворічної перерви відновили конкурс на найкращу новорічно-різдвяну атрибутику. Окрім дідухів і павуків, майстри вперше показали вертеп із соломи з двометровим янголом. Про різдвяні традиції, обереги та секрети їх виготовлення дізнавався кореспондент Укрінформу.

Published in Регіони

В обласному центрі на Ворсклі головна ялинка міста запалила свої святкові вогники 19 грудня. В день, коли вшановують пам’ять Миколая Чудотворця.

Published in Регіони
П'ятниця, 28 Грудень 2018 20:42

Чому наше тепло найдорожче?

Українська теплова генерація визнана найдорожчою у світі. У 2018 році середній тариф за мегават-годину становить $70, в той час як в інших країнах він на порядок нижчий.
Приміром, тариф для ТЕС у Великобританії, Південній Кореї, Японії становить від $50 до $60 за МВт/год, в Ін(донезії — менше $40 за МВт/год.
Цю новину перепостили чи не всі вітчизняні засоби масової інформації, посилаючись на дані незалежного фінансового аналітичного центру Carbon Tracker. Звіт складено на основі даних компаній про собівартість виробництва теплової енергії, яка включає в себе вартість палива.

П'ятниця, 28 Грудень 2018 20:28

Щастя в кредит

Експерти констатують, що нинішній рік був складним для нашої країни, та нічого катастрофічного не сталося, незважаючи на політичний контекст і проблеми світової економіки.

Published in Економіка
П'ятниця, 28 Грудень 2018 20:12

Соціальний проект «Рука допомоги»

Чинність пілотного проекту «Рука допомоги» потрібно продовжити на 2019 р. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева під час підсумкової конференції, що відбулася 13 грудня 2018 р. у Львові.

П'ятниця, 28 Грудень 2018 20:04

Латвія: реформа освіти

Латвійська влада запровадила обов’язок вивчення латвійської мови у школах для російської меншини, де навіть учителі не демонструють вільного володіння цією мовою.

Сторiнка 1 iз 10

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».